Ga naar de homepage

Camping Prima

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
7,9
6 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Gezellige familiecamping
  • Gelegen aan een rivier/beek
  • Licht glooiend terrein
  • Kanoën
  • Wandel- en fietsbestemming
  • Kastelen in de omgeving

De Tsjechische camping Prima ligt in Týn nad Vltavou (Zuid-Bohemen), gelegen aan een rivier. Met het hele gezin kun je hier heerlijk ontspannen aan het water of je juist in het zweet werken: ga roeien, vissen en tochtjes maken. Er is niet alleen veel natuur op de camping, je kampeert ook vlak bij een prachtig natuurreservaat. Welkom op een rustige camping waar het voor gezinnen goed toeven is.

Toon meer

Fijne ontvangst

De camping is goed bereikbaar. Na het verlaten van de 159 neem je de 105 richting České Budějovice en kom je al snel op je bestemming aan. De weg is ook voor grotere caravans en campers goed toegankelijk. Bij de entree doet een ingerichte stacaravan dienst als receptiegebouw. Hier word je erg vriendelijk ontvangen. Voor je het weet kun je naar je staanplaats toe. Er zijn verschillende plekken; met en zonder schaduw en aan de rivier of iets verder het land in. Ook zijn er fraaie glampingtenten en diverse stacaravans aanwezig. De keuze is dus helemaal aan jou.

De prachtige rivier en omgeving

Met de schitterende Lužnice-rivier is waterpret hier natuurlijk gegarandeerd. Huur een bootje, een kano of ga gewoon lekker zwemmen of ontspannen. Glijbaanfanaten kunnen terecht in een groot zwembad dat op enkele minuten rijden van de camping ligt. Ben je dol op vissen? Dat kan hier ook! Koop bij de camping een visvergunning en wie weet vang jij je eigen diner wel bij elkaar.

Er zijn ook tal van culturele uitstapjes mogelijk. Maak bijvoorbeeld een dagtripje naar Praag, waar je de historische Sint-Vituskathedraal en de Karelsburg kunt bewonderen. Liever iets dichterbij op stap? Bezoek steden als Bechyně, Tábor of Písek (op minder dan veertig minuten rijden) of ontdek de kastelen van Mitrowicz en Hluboká nad Vltavou.

Faciliteiten op de camping

Koken hoeft niet altijd, want op de camping zijn een snackbar en restaurant aanwezig. Met een drankje in de hand op het terras aan de rivier zitten is ook een aanrader. En iedere ochtend geniet je weer van lekker vers brood.

Aan de bar zijn enkele producten te koop, maar voor de echte boodschappen moet je uitwijken naar een van de plaatsjes in de omgeving. Aan de receptie kun je niet alleen met al je vragen terecht, je word er ook geholpen met leuke fietsroutes. Op vrijwel de hele camping is een wifiverbinding aanwezig.

Bekijk campingwebsite 
  • €21 per nacht in het laagseizoen
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

M.F. Rombout

"Camping gelegen aan rivier de Luznice. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de rivier met aanlegsteiger waarin je kan zwemmen, kanoën en vissen. Kasteel Mitrovicz ligt op loopafstand."

Inspecteur Dhr. M.F. Rombout

M.F. Rombout

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792402

Beoordelingen (6)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,9

Sanitair
7,9
Personeel
8,3
Prijs-kwaliteitverhouding
8,3
Kindvriendelijkheid
7,6
Sportfaciliteiten
6,8
Eten en drinken
7,5
Omgeving
8,5

Elizabeth Berg, op deze camping in augustus 2022

5,9

Reisgezelschap: Paren

In veel beschrijvingen staat dat dit een familie camping is. Dat is het niet! Het is een doorgang camping. Er is een trampoline en een pingpong tafel en dat is het. Verder ligt de camping aan een dode rivierarm waardoor het water erg vies is. Personeel is erg aardig. En je kunt er prima een hapje eten. Sanitair is oud maar voldoet prima. Er werd drie keer per dag schoongemaakt. We hadden een Safari tent die echt geweldig was.

Dirk Mechielsen, op deze camping in september 2020

8,4

Reisgezelschap: Senioren

Mooie nette camping in een mooie omgeving. Alleen jammer dat er geen meertalige menukaarten zijn en de dame van het restaurant alleen tjechies spreekt.

Eric Schuitemaker, op deze camping in september 2020

7,7

Reisgezelschap: Senioren

Wij hebben 3 nachten uitstekend gekampeerd met onze camper op deze camping vlak bij de rivier..
Mooie fietstochten gemaakt.

Dirk Mechielsen, op deze camping in september 2020

8,9

Reisgezelschap: Senioren

De camping doet zijn naam eer aan, een prima camping, het enige minpuntje is dat de vriendelijke dame in het restaurant alleen tjechies spreekt en er ook geen meertalige menukaarten zijn. Voor de rest prima genoten van de service op de camping en de mooie omgeving.

Ron, op deze camping in juli 2019

7,3

Reisgezelschap: Jongere paren

De kleine camping Prima (kennelijk ANWB-gecertificeerd als Kleine Camping) ligt op ongeveer vijf minuten van het grotere Tyn nad Vltavou af. Gelegen aan een zijtak van de Vltava (Moldau) is het er rustig vertoeven. Wij waren voor het hoogseizoen aangekomen waardoor het erg rustig was, maar naarmate het drukker werd, werd het ook enigszins gezelliger op de camping.

De camping is twee jaar geleden overgenomen van Nederlanders door een Tsjechische man. Een aardige vent, met prima personeel. Zij zijn druk bezig de camping te verbeteren: nieuw gras werd gezaaid, vijf gloednieuwe safaritenten en ook een aantal nieuwe stacaravans werden onlangs geplaatst. De camping is volledig operationeel, waarbij vooral nu groen wordt bij gepland en de laatste loodjes aan de leidingen worden gelegd.

Het sanitair is prima op orde. Twee WC\'s per geslacht, die regelmatig schoon worden gemaakt. Douches zijn gratis, maar de maximale tijd is wel maar vijf minuten (ik raad u ten zeerste aan tijdig de douche uit te zetten, want na vijf minuten is het een ijsdouche!). Daarnaast zijn er voldoende wastafels in het licht verwarmde gebouw, waarbij ook een wasmachine en een droger gratis te gebruiken zijn. Mits deze niet in gebruik zijn bij het personeel.
Afwassen kan buiten, met warm en koud water, en al het water uit de kranen is drinkwater. Ook zijn er waterpunten op het grasveld.

Het personeel waar u mee van doen heeft is vriendelijk en spreekt zeer goed Engels. Boden ons zelfs een kano te leen aan, gaven wat tips over de omgeving en waren zeer hulpvaardig. Ook voor een vriendelijk praatje.

Het enige nadeel bij het personeel is wel de horeca. Een zeer vriendelijke dame achter de toonbank, die alleen Tsjechisch spreekt. Ook de menukaarten zijn slechts in het Tsjechisch, wat hier eten praktisch onmogelijk maakt. Wel is er een lekkere pivo te halen, maar verder dan dat gaat communiceren niet. Hierdoor was het ook niet echt gezellig en zat er vaak niemand. Daarbij is het op maan- en dinsdagen gesloten. Een jammere misser, omdat ik denk dat het hier best gezellig zou kunnen zijn.

Ook is hier GEEN broodjesservice aanwezig. U bent aangewezen op één van de drie supermarkten in Tyn (COOP, Lidl of Penny) die elk een ander assortiment aan broodjes heeft. Dit ligt op ongeveer vijf minuten rijden, en is een optie. Daarbij kunt u ook een typisch Tsjechisch zuurdesem brood inslaan, waardoor u de volgende ochtend wel kunt eten. Dat is echter na een paar keer wel voldoende, tenzij u een liefhebber bent.

De prijs-kwaliteitsverhoudingen zijn prima. Een campingplaats kost er bijna niets. De safaritenten en de bungalows worden door externen verhuurd. Niet extreem duur, maar dat staat in verhouding met de camping.

Qua kindvriendelijkheid scoort de camping wat mij betreft prima. Een voetbalveld, inclusief voetbal, tafeltennistafel en een heuse speeltuin. Je kan zwemmen in de rivier, maar een makkelijke ingang is er niet. De steiger zoals die op veel foto\'s te zien is, is verdwenen. Verder is het - als het rustig is - wel wat stiller en dan zult u uw kroost zelf moeten vermaken. Wij hebben in die zin geen \'last\' gehad van huilende kinderen overdag, en hoeft u ook niet bang te zijn dat dit in de toekomst zal gebeuren.

De sportfaciliteiten zijn hierboven al besproken. Daarnaast springen de vissen uit de Luznice en verkoopt de camping visvergunningen. Naast de tafeltennistafel en het voetbalveldje is er voldoende ruimte om verstoppertje te spelen.

De omgeving is meer dan prima. U zit aan een doorgaande weg, waarover ook motoren en vrachtverkeer rijdt, maar die is niet druk. De rivier is schitterend en rustgevend en op de juiste momenten is het op de camping oorverdovend stil. Verder heb ik hieronder in de Regio Zuid-Bohemen nog het een en ander op een rij gezet. Ik kan u ook aanbevelen om even naar het Informatiecentrum in Tyn te rijden, aan het plein. Daar zit een klein kantoor met voldoende suggesties. Ook het personeel heeft meerdere tips op een rij gezet.

Ten slotte, een laatste tip voor een lekker hapje eten met echte authentieke prijzen: Chateau Restaurant Zámecká in Tyn is een onontdekte parel!

Kortom, een prima camping!

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 22,10
Richtprijs 2
€ 28,20
Openingsperiode *
27-03-2024 t/m 31-10-2024
Oppervlakte
1,5 ha
Hoogteligging
360m
Aantal toerplaatsen
50 (90 - 130m2)
Aantal huuraccommodaties
26

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Stacaravans
    • aantal:20
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Snackbar
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:20
  • Bungalows/chalets
    • aantal:1
  • Motorboten
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:5
Zwemmen
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
Strand
  • Grasstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Voor kinderen
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Babyroom
  • Trampoline
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Kano's
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Panorama
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.15 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 14.6° 19.8° 21.1° 20.6° 15.4° 12.6° 14.9°
Min 4.6° 3.8° 9.1° 10.7° 9.5° 6.8° 5.5°
Neerslag 70% 5% 5% 5% 75% 90% 15%
Windrichting W ZO Z ZW ZW W ZW
Windkracht 4 4 4 3 3 4 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 85% 24 2
Feb 82% 23 3
Mrt 76% 28 4
Apr 70% 38 6
Mei 70% 77 7
Jun 71% 73 7
Jul 70% 66 7
Aug 72% 70 7
Sep 77% 40 5
Okt 81% 31 4
Nov 85% 32 2
Dec 85% 25 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Prima
    Kolodeje nad Luznici 6
    37501 / Týn nad Vltavou
    Tsjechië
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    49°15'15"N 14°25'12"E
  • Weg 105 van Ceské Budejovice naar Milevsko. Na Tyn nad Vltavou wordt de camping met borden aangegeven.

Contact

Contact

Wilt u camping Camping Prima boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.campingprima.cz

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Prima. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Camping Prima

Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima
Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima Camping Prima

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen