Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Kamperen op een camping in Lerida

De provincie Lerida ligt in het westen van Catalonië en is het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. De campings in Lerida liggen voornamelijk in het noordelijke deel van de provincie, tussen de uitlopers van het Pyreneeën-gebergte en grenzend aan Frankrijk en Andorra. Hier zijn alle ingrediënten aanwezig voor een vakantie vol natuur, cultuur én avontuur.

Kamperen in Lerida: natuur, avontuur en cultuur

Verblijven op een camping in Lerida betekent verblijven in een prachtig landschap. U kijkt uit over de hoge bergpieken en rustgevende landschappen van de Pyreneeën. De omgeving nodigt uit tot ontdekkingstochtem trek er dus zeker op uit. Wandel bijvoorbeeld door Nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici of verken de natuurgebieden van l’Alt Pirineu en Cadí-Moixeró.

Het imposante landschap is ook een ideaal terrein voor de meest avontuurlijke sporten. In het water, in de lucht of op het land; in Lerida is bijna iedere activiteit mogelijk. ’s Winters is de provincie een populaire skibestemming met meer dan tien skiresorts en honderden kilometers aan witte pistes.

Vergeet tussen al dit natuurgeweld niet om ook te genieten van het rijke verleden van Lerida. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de prehistorie en ontdek de eeuwenoude muurschilderingen in Roca les Moros of geniet van de Romaans-Gotische bouwwerken in provinciehoofdstad Lerida. Liefhebbers van deze bouwstijl zijn in deze provincie sowieso op hun plek, want ook de Romaanse kerken in de Vall de Boí-vallei zijn overblijfselsen uit dit tijdperk.

Wie na al deze inspanningen en indrukken toe is aan een smakelijke maaltijd zit hier ook goed. Lerida is het culinaire centrum van Catalonië en de vele natuurlijke en smaakvolle ingrediënten uit de streek vormen de basis voor de heerlijke gerechten en wijnen.