Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Girona in Spanje

Campings in Girona liggen in de fijne Spaanse regio Catalonië. Girona werd in de Romeinse tijd al bewoond en bevat mooie bezienswaardigheden. Het prettige klimaat maakt de plaats perfect voor een stedentrip op de camping. Girona is een gezellige stad met alle facetten voor een topvakantie!

Lees meer

Tips Girona
•    Pak een terrasje op het Plaça de la Independencia
•    Bewonder de enorme Kathedraal van Girona
•    Wandel door de omvangrijke Joodse wijk van Girona

Campings Girona: natuur, rust en plezier
Campings in Girona zijn meestal erg groen. Er zijn vaak een zwembad, animatie en sport- en spelopties aanwezig op de camping. Girona is een plek waar u prima met eigen kampeermiddel kunt kamperen. Een accommodatie huren kan echter ook. 

Als u met het vliegtuig op vakantie gaat is dat wel zo handig. Het soort accommodatie is meestal een stacaravan of bungalow. Girona is een fijne plek waar u even fijn kunt kamperen!

Bezienswaardigheden Girona
Girona is een erg mooie stad waar u uren zoet kunt zijn met gewoon rondlopen. Genietend van de mooie gebouwen, gezellige straatjes en de Spaanse manier van leven. Bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens uw vakantie in Girona zijn onder andere:   

•    Kathedraal van Girona
Deze Rooms-katholieke kerk is een imposant bouwwerk, het heeft het op één na grootste schip ter wereld. De bouw van de kerk begon in de 11e en eindigde in de 18e eeuw. De moeite waard! 
•    Arabische baden
Een hoogtepunt tijdens uw vakantie in Girona zijn de Arabische baden. De baden werden  gebouwd in de 12e eeuw en liggen tegen de oude stadsmuren.
•    De Joodse wijk
De omvangrijke Joodse wijk van Girona ontstond tussen de 12e en 15e eeuw. De wijk is een netwerk van smalle, steile straatjes. U vindt hier onder andere het Joods Historisch Museum. 

Weer in Girona
Het weer in Girona is ideaal voor een verblijf op de camping. Girona kent koele winters en hete zomers. Ook in het voor- en najaar heerst er een fijn klimaat. Girona heeft zomers temperaturen tot 35 graden. Terwijl de winters in Girona erg koud kunnen zijn, het vriest er zelfs regelmatig.

Vakantie op een camping in Girona is een groot deel van het jaar heerlijk. In de winter en de herfst is het minder fijn om in de Spaanse stad te kamperen, dan valt er de meeste regen. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen