Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Salzburg

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Salzburg

M. van Belzen

Veel mogelijkheden. Centraal gelegen om activiteiten van de Salzburgerlandcard te ondernemen.

Albert Schepers

Uitstekend mooie omgeving om te fietsen en om uitstapjes te maken

Schreuder

De omgeving vinden we prachtig. Het nadeel is misschien dat het een vrij lang dal is en dat je om andere dingen te bekijken, altijd het dal uit moet en dus altijd een poosje onderweg bent.

Salzburg: klassieke stad voor een ontspannen citytrip

Zeg je Salzburg, dan zeg je Mozart én The Sound of Music. De klassieke componist en de filmklassieker behoren tot het verleden, maar zijn in Salzburg nog altijd springlevend. Zo kun je een bezoekje brengen aan het geboortehuis van Mozart of een tour maken langs de filmlocaties van de mierzoete musicalfilm. Maar Salzburg is meer dan dat. De prachtige gebouwen, kleurrijke tuinen, kastelen en gezellige cafés maken het tot een zeer populaire bestemming.

Plezier aan beide kanten van de rivier

Salzburg ligt in het oosten van Oostenrijk, op slechts één kilometer van de Duitse grens. De stad is niet zo groot, waardoor je alles te voet kunt doen. De rivier de Salzach loopt dwars door de stad. Aan beide kanten van het water is van alles te beleven. In het noorden ligt onder andere Schloss Mirabell. Ook het Mozart-Wohnhaus ligt aan deze kant van de Salzbach. De bekendste attracties aan de zuidkant zijn de gezellige Altstadt (UNESCO Werelderfgoed) en Festung Hohensalzburg.

Schloss Mirabell

Dit prachtige barokke paleis is een van de grootste parels van Salzburg. Schloss Mirabell is gebouwd in 1606 door de toenmalige vorst-aartsbisschop. In de achttiende eeuw werd het paleis opnieuw ontworpen. Binnen is het een en al pracht en praal, maar de tuinen zijn minstens zo mooi. Met fonteinen, sculpturen, fraaie bloemen en hagen is een wandeling hier een feestje.

De hoogte in!

Festung Hohensalzburg is een imposant bouwwerk dat uittorent boven de stad. Het is een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. Met meerdere vleugels, verdiepingen en torens kun je er genoeg ontdekken. Vanuit de Altstadt loop je er in een kwartier naartoe. Leuker is een ritje maken met de kabeltrein. Die legt in één minuut 198 meter af (waarvan 98 hoogtemeters).

Citytrip vanaf de camping

Het landklimaat in Oostenrijk is prettig voor een kampeervakantie. Wel moet je tegen regen kunnen. In juni en juli komt er namelijk geregeld wat uit de lucht vallen. Voordeel daarvan is dat de temperatuur in die zomermaanden wel erg aangenaam is. In april, mei, september en oktober is er minder neerslag en is het gemiddeld zo’n 15-20 graden, ideaal voor een actieve citytrip. Ga voor een vakantie op een camping in de buurt van Salzburg; dé perfecte plek om tot rust te komen na een dag cultuur snuiven.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen