Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Raalte: gemoedelijkheid troef!

Raalte is een gemoedelijke plaats in Overijssel. De streek waar je bent heet Salland, het westelijke gedeelte van de provincie. De natuur is hier de grootste attractie. Zo is de Sallandse Heuvelrug een fantastisch fiets- en wandelgebied. Zodra de heide in bloei staat, verandert het gebied in een paarse oase. Raalte is daarnaast een gezellig dorp met leuke markten, een groot jaarlijks feest en allerlei mooie steden in de buurt.

Cultuur en folklore in Raalte

Het dorp Raalte heeft een mooi centrum met allerlei winkels. Ook zijn er leuke lunchtentjes. Op woensdag en op zaterdag wordt er een markt gehouden. Dan kun je struinen langs kraampjes op zoek naar streekproducten. In de maanden juli en augustus is het tijd voor de Sallandse Bottermarkt, een folkloristische markt waar mensen in authentieke Sallandse klederdracht oude boerenambachten uitoefenen. Echt groot feest is het tijdens het jaarlijkse Sallands Oogstfeest, ook wel ‘Stöppelhaene’ genoemd. Vijf dagen lang wordt er dan feest gevierd, met onder andere het grootste oogstcorso van Nederland en optredens van bekende artiesten. Een aanrader om hierbij te zijn!

Verken de omgeving

Vanuit Raalte kun je alle kanten op voor een portie cultuur, een wandeling van terrasje naar terrasje of een middagje shoppen. Grotere steden als Deventer (20 km), Zwolle (25 km) en Almelo (30 km) bieden van alles voor een gevarieerd citytripje. Voor een dagje vol adrenaline en plezier is het nabijgelegen Hellendoorn een goede bestemming. Daar ligt namelijk het gelijknamige Avonturenpark!

Een mooie uitvalsbasis om Raalte en omgeving te ontdekken, is Camping Krieghuusbelten. Dit vijfsterren familievakantiepark ligt iets ten noorden van Raalte in een bosrijk gebied. De combinatie van de rustgevende natuur, gemoedelijke sfeer en de talrijke mogelijkheden tot vertier (o.a. sportvelden, speeltuintjes, een zwembad en een speelbos) maken van Krieghuusbelten een geliefde camping. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen