Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Nijverdal: verken de Veluwe vanaf een camping

Nijverdal is een gemeente gelegen aan de rand van het natuurgebied Sallandse Heuvelrug. Dit populaire Nationale Park is een van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Als die in bloei staan, geniet je van een immense paarse kleurenpracht. De stuwwal zorgt voor hoogteverschillen, wat je fiets- of wandeltocht extra leuk maakt. Met voldoende uitjes in de buurt voor het hele gezin, kan je kampeervakantie op een camping in Nijverdal helemaal niet meer stuk.

De natuur in, cultuur snuiven of de achtbaan in?

De Sallandse Heuvelrug is dé toeristische trekpleister van Nijverdal en omgeving. Er zijn vier handige vertrekpunten voor een fiets of wandeltocht, Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Informatieschuur / Erve de Pas, het Infocentrum Canadese begraafplaats en Natuurmuseum Holterberg. Hoewel deze startpunten iets buiten Nijverdal gelegen zijn, ben je er zo. Neem ook eens een kijkje in het Memory Vrijheidsmuseum, wel gelegen in Nijverdal. Hier leer je van alles over de Tweede Wereldoorlog en de impact van de oorlog voor de streek.

Vanuit Nijverdal kun je snel in grotere steden als Zwolle (40 km), Deventer (30 km), Hengelo (30 km) en Enschede (40 km) zijn. Middagjes cultuur snuiven, shoppen en relaxen op een terras liggen dus in het verschiet. En wat te denken van Avonturenpark Hellendoorn in het naburige Hellendoorn? Je rijdt hier in tien minuten naartoe. Het hele gezin beleeft hier een spannende dag!

Kamperen in Nijverdal

De twee campings in Nijverdal zijn allebei van hoge kwaliteit, maar verschillen wel van elkaar. Ardoer camping De Noetselerberg is een grote camping waar het hele gezin een gezellige kampeervakantie beleeft. Een animatieteam, subtropisch zwembad, overdekte speeltuin en enkele sportvelden zorgen volop voor plezier. Hou je meer van rust tijdens het kamperen? Dan is Camping Bij de Schaapskooi een goed alternatief. Met maar veertig toerplaatsen verspreid over twee grote grasvelden, is ontspannen kamperen hier een eitje. Het bescheiden vermaak wat er is, bestaat uit een jeu de boulesbaan. Ook is er soms een gezamenlijke barbecue-avond.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen