Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Enschede: toeristentrekker in Twente

Enschede is de grootste stad van de provincie Overijssel. Het is ook de bekendste stad in de streek Twente. De Duitse grens ligt slechts op een paar kilometer; ten oosten van Enschede ligt het stadje Gronau. In het centrum van Enschede vind je mooie gebouwen en monumenten, waaronder enkele kerken, het stadhuis en de Alphatoren. Verder zijn er fijne parken waar je geniet van de natuur in de stad. Met twee grotere musea heb je ook bij minder goed weer leuke opties om je een middagje te vermaken.

Cultuur snuiven

Zo kun je een kijkje nemen in Rijksmuseum Twenthe. Dit museum heeft een heleboel te bieden, waaronder een mooie mix van oude en moderne kunst. Ook leuk is een bezoekje aan de Museumfabriek. Dit gebouw is ontstaan uit een fusie van drie instellingen: Natuurmuseum Enschede, het Van Deinse Instituut en Museum Jannink. De Museumfabriek is een echt familiemuseum waar kinderen ook betrokken worden bij de kunst. Ze worden uitgedaagd om te leren, spelen, werken, denken en experimenteren.

Gemoedelijk kamperen in Enschede

Het beste van beide werelden. Dat is kamperen op een stadscamping in de natuur. Op Euregio-Camping ‘De Twentse Es’ kan het. Hier combineer je de gunstige ligging van een kampeerplekje in de buurt van Enschede met een ontspannen verblijf in de natuur. Ook campings wat verder van Enschede hebben mooie plekjes in het groen, bijvoorbeeld in de bossen ten westen van Oldenzaal of aan een riviertje ten oosten van Haaksbergen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen