Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Schoorl: een vakantie in de duinen

Een kampeervakantie in Noord-Holland staat al snel in het teken van de zee. Voor strandliefhebbers is Schoorl dan ook een heerlijke kampeerbestemming. Maar Schoorl staat vooral bekend om iets anders. Het dorpje is trotse bezitter van de Schoorlse Klimduin. Wat deze 54 meter hoge duin bijzonder maakt? Hij ligt midden in het dorp. Voor veel vakantiegangers is het een uitdaging om hem te beklimmen. De beloning voor die zware klim ligt op de top: een prachtig uitzicht. De beloning voor wanneer je weer beneden bent? Een heerlijk koud drankje. Dat staat al klaar op een terrasje aan de voet van de duin.

Wandelen in de Schoorlse Duinen

Denk je aan de Noordzee, dan denk je waarschijnlijk aan het strand. In Schoorl kun je naast een duik in zee ook een boswandeling maken. De Schoorlse Duinen zijn een groot natuurgebied aan de Nederlandse kust. Maar liefst zestig kilometer aan wandelpad ligt aan je voeten. Wandel door dichte bossen en beklim de hoogste duinen van Nederland. Kies je dus om je kampeervakantie te houden op een camping in Schoorl? Vergeet dan naast je zwempak ook je wandelschoenen niet.

Charmant: een vakantie aan het Nederlandse strand

Toegegeven, Noord-Holland is wat betreft het weer geen Côte d’Azur. Maar ook in Nederland zijn er in lente en zomer genoeg warme zonneweken. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden? Ruim twintig graden. Perfect om uren op het strand te liggen, maar ook voor een duinwandeling. En duinen zijn er aan de Nederlandse kust meer dan genoeg. Mocht het dan toch een keertje regenen? Dan zijn er op het strand bij Schoorl meerdere strandtentjes om te schuilen. Lekker knus onder een dekentje, met een warme kop koffie of thee. Dat is óók charmant aan een vakantie aan het strand.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen