Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Ontdek de historische vestingstad Bergen op Zoom

In het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant ligt de historische vestingstad Bergen op Zoom. Je vindt hier een verrassend veelzijdige mix van middeleeuwse pracht en praal, prachtige natuur en een levendige binnenstad. Gelegen aan het Markiezaatsmeer en de Oosterschelde, speelt ook het water een belangrijke rol. Vooral rondom recreatieplas de Binnenschelde barst het op zonnige dagen van de gezelligheid. Je kunt er zwemmen en watersporten, of gewoon op het aangelegde strandje genieten van een drankje en van de zon.

Combineer stad en natuur

De historische binnenstad is gevuld met leuke winkeltjes en gezellige cafeetjes en restaurants. Maar je kunt ook kennismaken met het rijke verleden van Bergen op Zoom. Slenterend door de smalle steegjes en over de knusse pleintjes, vind je meer dan 800 monumenten. Stralend middelpunt is het Markiezenhof, het oudste stadspaleis van Nederland. Trek er vanaf de camping ook gerust opuit door de verdere omgeving. Overzie de West Brabantse Waterlinie vanuit uitkijkpunt Pomejus, wandel over de Kalmthoutse heide of maak een tocht door het bosgebied van de Wouwse Plantage. Vanaf Bergen op Zoom kun je ook leuke uitstapjes maken naar steden als Breda, Middelburg en Antwerpen.

Invloed van de zee

Grenzend aan Zeeland heeft vooral de Noordzee veel invloed op het weer in Bergen op Zoom. Hierdoor verlopen de zomermaanden iets koeler dan gemiddeld voor het land. Hete dagen zijn er natuurlijk zo nu en dan nog wel en deze kunnen afgesloten worden met stevige buien. In de winter zorgt de ligging aan het water er juist voor dat lange periodes met vorst hier zelden voorkomen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen