Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Vakantie in Middelburg: musea, monumenten, molens en meer

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Vanuit veel plekken in Nederland is het even rijden naar deze zuidwestelijk gelegen stad, maar het is een ritje meer dan waard. Vakantie vieren in Middelburg is leuk voor iedereen: van cultuurliefhebbers en fijnproevers tot gezinnen met kinderen. Middelburg ligt op het voormalige eiland Walcheren en wordt omringd door grachten. De binnenstad is bijzonder fraai. De vele winkelstraten, horecagelegenheden en ruim 1.100 rijksmonumenten geven het centrum charme en karakter. Wat kun je er allemaal beleven?

Cultuur snuiven

Middelburg is een stad waar kunst en cultuur overal zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld in een van de musea die de stad rijk is. De Vleeshal is een bekend museum voor moderne kunst. Het is gevestigd in het voormalige stadhuis op de markt. Maar ook het Zeeuws Museum, fraai gelegen in het Abdijcomplex, is de moeite waard. De abdij zelf is trouwens ook interessant om te bezoeken. Zijn toren, met de bijnaam Lange Jan, is maar liefst 91 meter hoog. De Oostkerk is een barokke koepelkerk in het centrum van Middelburg. De vele poorten, waaronder de Koepoort en de Kuiperspoort, en de herenhuizen aan de kaden, zijn mooie voorbeelden van historische bouwwerken in de stad. En dan zijn er nog die oer-Hollandse molens in en buiten de stad. Je ontdekt ze allemaal tijdens een fietstocht langs de molens!

In Middelburg kun je goed shoppen. Van ketenwinkels tot unieke boetiekjes; er is keuze genoeg. De vele barretjes, cafés en restaurants maken het ook een stad voor de smulpapen. Bierliefhebbers zijn aan het goede adres bij de Stadsbrouwerij. Ben je met het hele gezin op vakantie? Dan kun je de brouwerij misschien beter links laten liggen. Veel leuker is een bezoekje aan speelpark Mini Mundi. Ook favoriete activiteiten met kinderen: een stukje varen over de grachten en het beklimmen van de Lange Jan. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van je vakantie.

Op de camping in Middelburg

Kamperen kan in Middelburg zelf, bijvoorbeeld op Stadscamping Zeeland. Vanaf je kampeerplekje loop je in enkele minuten de binnenstad in. Als je liever aan zee kampeert, op zo’n tien-vijftien autominuten van Middelburg, dan heb je ook verschillende opties, waaronder Strandcamping Valkenisse en Camping Dishoek. Hier ruik je de zee op de camping, geniet je van een briesje, en hoef je nooit ver te gaan voor een ontspannen stranddagje of een romantische wandeling bij zonsondergang.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen