Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beleef Brabantse gezelligheid in Breda

Breda ligt in het westen van de provincie Noord-Brabant. De stad heeft een mooie ligging tussen allerlei natuurgebieden, vooral mooie bossen. Het historische centrum van de stad geeft Breda een prachtige uitstraling. Op een terrasje maak je kennis met die typisch Brabantse gemoedelijkheid. Verder zijn er genoeg leuke winkels om een middag te gaan shoppen.

Parel van het zuiden

Breda heeft een interessant verleden dat al eeuwen gerelateerd is aan het huis Nassau (en daarmee aan het koninklijk huis). Zo was Willem van Oranje ooit heer van Breda. De aanwezigheid van de allerhoogste adel heeft ervoor gezorgd dat er mooie gebouwen te vinden zijn. Die kun je tegenwoordig nog steeds bewonderen. In de binnenstad van Breda vind je verreweg de meeste bezienswaardigheden. Een van de belangrijkste is het Kasteel van Breda. Hier horen het Spanjaardsgat en het naastgelegen Park Valkenberg ook bij. In dit park ligt het dertiende-eeuwse Begijnhof en het Kapucijnenhof. Als je daar toch bent, loop dan ook even naar binnen bij het verrassend leuke Stedelijk Museum. Ook niet te missen tijdens een wandeling: de Onze-Lieve-Vrouwekerk (ook wel Grote Kerk genoemd). Vanwege al deze hoogtepunten is een van de bijnamen van Breda ‘Parel van het zuiden’.

Ontspannen op het terras

Ook niet te missen tijdens een wandeling: de Grote Markt en de Prinsenkade. Dit zijn gelijk de twee leukste plekken om even bij te komen op een terrasje. De Grote Markt, het kloppend hart van de stad, stikt van de leuke horecagelegenheden. Zit je liever aan het water? Dan is de Prinsenkade een goede optie. Hier heb je uitzicht op het water van de Nieuwe Mark. Dit is een zijtak van de Mark.

Natuur in de buurt

Natuurliefhebbers zitten goed op een camping in de buurt van Breda. De stad wordt namelijk omringd door allerlei natuurgebieden. De bekendste is de Baronie van Breda. Dit bosrijke gebied is met vennetjes, beekjes, heidevelden en moerrassen een oase voor de wandel- en fietsfanaat. Bijzondere bossen zijn het Mastbos (het oudste cultuurbos van Nederland) en het Liesbos (het grootse oude zomereikenbos van Nederland. In deze groene omgeving is het heerlijk kamperen, bijvoorbeeld op de gelijknamige Camping Liesbos.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen