Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Nunspeet: bos en waterpret in het hart van de Veluwe

Bossen, heiden en zandvlaktes aan de ene kant. Weilanden, vergezichten en het Veluwemeer aan de andere kant. Nunspeet is een gevarieerde kampeerbestemming en vormt het hart van de Veluwe. Bovendien is er veel ruimte voor wandelingen, fietstochten én waterpret. Laat je inspireren door de afwisselende landschappen. Niet voor niets is Nunspeet al sinds jaar en dag een geliefde plek bij kunstenaars.

De Big Five en het Verscholen Dorp

Nunspeet ligt in het noordelijkste puntje van Gelderland en aan de noordrand van de Veluwe. Je camping is een ideaal vertrekpunt om dit prachtige natuurgebied te ontdekken. Wandel over de zandvlaktes en heiden en door de groene bossen. Geef je ogen goed de kost en wie weet spot je wel de ‘Big Five’ van de Veluwe. Met de fiets zijn ook het plaatsje Epe, de schaapskudde in Elspeet en het Verscholen Dorp in Vierhouten leuke bestemmingen.

In Vierhouten kun je ook gerust even blijven voor een lunch of diner. Het dorpje is mooi gelegen in de bossen en de vele smaakvolle restaurantjes vormen het culinaire centrum van de Veluwe. Voor een uitje met het hele gezin kun je naar het Dolfinarium in Harderwijk of maak je de oversteek naar Flevoland. Hier ligt het attractiepark Walibi Holland. Iets dichter bij je camping is er trouwens ook genoeg gezelligheid. Het centrum van Nunspeet heeft een leuk marktplein met veel terrasjes en winkeltjes.

Waterpret gegarandeerd

In de regio rondom Nunspeet is waterpret gegarandeerd. En niet alleen in het zwembad op de campings. Het Veluwemeer is een geliefde plek bij veel watersportliefhebbers. Je kunt er ontspannen varen met je bootje, zeilen of watersporten als surfen en waterskiën beoefenen. Iets kleinschaliger en kindvriendelijker is de Zandenplas. Dit populaire recreatiegebied ligt aan een meertje aan de rand van Nunspeet. Je kunt er naar hartenlust zwemmen, spelen in het strand, luieren in de zon of genieten van een drankje bij het strandpaviljoen.

Van alles wat op de Veluwe

De centrale ligging in Nederland zorgt ervoor dat het weer in Nunspeet vaak een goede afspiegeling is van het landelijk gemiddelde. Dit geldt ook voor het klimaat. De invloed van de Noordzee en het IJsselmeer zorgen voor gematigde kou in de winters en zomerse middagtemperaturen rond de 25 graden. De neerslag valt gelijkmatig verdeeld over het jaar en in de zomermaanden vaak in de vorm van felle buien.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen