Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Vierhouten: bosrijk gebied met oudste camping van het land

Vierhouten is een dorp in de gemeente Nunspeet. Je bent hier op de Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van het land. Door de ligging - tussen maar liefst vier bossen en met meerdere heidegebieden in de buurt - is Vierhouten een populaire bestemming onder fietsers en wandelaars. Die zijn vaak ook erg gecharmeerd van kamperen, wat in Vierhouten kan op de oudste camping van Nederland: Recreatiepark Samoza. Die werd begin jaren 1920 al opgericht. Een stukje kampeerhistorie dus in Vierhouten. Er liggen ook andere campings en hotels in Vierhouten. Jouw uitvalsbasis voor een vakantie vol natuurschoon?

De Veluwe verkennen

Vierhouten ligt ingeklemd tussen vier bossen, het Vierhouterbos, het Vreebos, het Elspeterbos en het Gortelsebos. Daar leven allerlei dieren, waaronder everzwijnen, damherten en allerlei vogels. Als je stil genoeg bent, kun je die prachtige dieren spotten tijdens een wandeling of fietstocht. En wat dacht je van een paardritje? Er liggen mooie ruiterpaden die je door bossen en over heides leiden. Als fietser ben je aangewezen op een fijn knooppuntennetwerk. Handig voor kampeerders: Camping Beans-Hill ligt direct aan dit netwerk (knooppunt 14).

De heidegebieden in de omgeving van Vierhouten zijn ook erg fraai. Zo heb je de Elspeetsche Heide, een heidegebied met enkele vennetjes. Maar ook de Noorderheide en Vierhoutense Heide zijn mooie stukken natuur met glooiende heuvels en zandverstuivingen.

Hapje en drankje

In Vierhouten vind je een supermarkt en enkele eetgelegenheden. Ga lekker op een terras zitten, prik een vorkje in een restaurant of gooi je winkelmandje vol in de buurtsuper om daarna zelf wat lekkers te koken op de camping. Misschien wel een stukje vlees, want Vierhouten staat bekend om het wild. Jaarlijks wordt het culinaire eetevenement de Wilddagen in Vierhouten georganiseerd. Dit wordt ook wel ’t Rondje Vierhouten' genoemd. Dit valt in het eerste weekend van oktober, de traditionele opening van het wildseizoen.

Verscholen Dorp

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Vierhouten is het voormalige onderduikerskamp Verscholen Dorp. Hier zaten in de Tweede Wereldoorlog veel onderduikers. Tegenwoordig kun je er drie nagebouwde hutten bezichtigen. Ook zijn er wat oude hutten en twee gedenkstenen te zien. In het nabijgelegen hotel-restaurant De Vossenberg is een klein museum ingericht over het kamp en de oorlog.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen