Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Een stad vol monumenten

Assen ligt in het noorden van Nederland, op ongeveer 30 kilometer van de stad Groningen. Het is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Drenthe. Kampeer je in de buurt van Assen, dan geniet je van het goede van de stad en de rust van de provincie. De plaats ontstond eeuwen geleden door de verhuizing van een nonnenklooster. Het is inmiddels een bruisende stad vol monumenten die je kunt bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld de Kloosterkerk, het Paleis van Justitie of het Drents Museum.

Duurzaamheid voorop

Het Drents Museum staat op de plek van het voormalige klooster van Assen. Het museum, dat in de 19e eeuw werd opgericht, heeft een grote kunst- en archeologiecollectie. Bekijk hier bijvoorbeeld het meisje van Yde en werk van Van Gogh. Op 2,5 kilometer van het museum vind je het Duurzaamheidscentrum Assen. Dit is een leuke en leerzame plek waar bewustwording over duurzaamheid centraal staat. Het Duurzaamheidscentrum heeft een stadsboerderij en het ligt in stadsbos het Asserbos, waar je verschillende wandelroutes kunt volgen. Wees niet bang dat je tijdens het wandelen snel last hebt van warm weer. Door de locatie is het weer in Assen koeler dan in het zuiden van Nederland.

Het circuit van Drenthe

Zeg je Assen, dan zeg je TT. Het TT Circuit is onlosmakelijk verboden met de naam van de stad. De eerste race werd ongeveer honderd jaar geleden gereden over de wegen tussen de dorpen, maar het circuit is inmiddels een belangrijke naam in de motorsport. Dit is een erg leuke plek om eens met eigen ogen te bewonderen. Koop een ticket om een van de races bij te wonen of kijk wanneer je zelf met de auto of motor het circuit op mag.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen