Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings op Krk Kroatië

Het Kroatische vakantie-eiland Krk staat garant voor vele zonuren. Het ligt in het populaire noorden van Kroatië en is met de camper, caravan of vouwwagen goed te doen qua afstand. Kamperen is hier een feest. De campings zijn van goede kwaliteit, er is van alles te doen, het klimaat is heerlijk en de omgeving nodigt uit tot dagtripjes.

Vestingstadje Krk

Krk leeft voornamelijk van toerisme. Krk, de gelijknamige ommuurde historische vestingstad, heeft enerzijds vele oude gebouwen, anderzijds een mondain karakter. Er zijn veel restaurants en bars en het nachtleven bruist hier aardig. Authentieke souvenirtjes kopen doe je in de winkeltjes hier.

 

Kamperen kan op diverse campings dicht bij de stad Krk. De campings liggen vlak aan zee of hebben een panoramisch uitzicht op zee, zijn voorzien van comfortabele faciliteiten en op loopafstand van het historische centrum van Krk. De ene camping is geschikt voor rustzoekers, de andere is een echte familiecamping waar veel wordt georganiseerd, ook voor tieners. Uiteraard speelt het glasheldere zeewater een grote rol bij allerlei watersporten.

Verkenning van veelzijdigheid

Het is makkelijk om vanaf de camping eropuit te trekken en het eiland te verkennen. Het ‘gouden’ eiland Krk, een van de grootste in de Adriatische Zee en met zo’n 20.000 inwoners, is met een tolbrug via een rotseilandje verbonden met het vasteland van Kroatië. De haventjes en dorpjes zijn leuk om te zien en de natuur is, zowel aan de kust als in het binnenland, indrukwekkend en weelderig. Het glooiende landschap en het mediterrane klimaat maken olijventeelt en wijnbouw mogelijk. Waar de witte oostkust rotsachtiger is, daar is de westkust prachtig begroeid. Verder zijn er tal van inhammen en baaien.

Dorpjes met een eigen karakter

De dorpen, waarvan sommige nauwelijks een toerist zien, hebben allemaal hun eigen visitekaartje: verblijfplaats van Tito, het vroegere staatshoofd van Joegoslavië, jaarlijks terugkerende traditionele feesten, ridderwedstrijden, zeeslagen in de haven, piraten, een badplaats, een intiem haventje, een kerk met het oudste teruggevonden Kroatische document, de grootste jachthaven aan de Adriatische Zee, wandelpromenades en de lokale lekkernijen als versgevangen vis, natuurlijk gezouten schapenvlees, ham, kaas en witte wijnen. Tip: zoek het smalste straatje ter wereld …

Actieve vakantie

Wandelen, fietsen en vele vormen van watersport beoefenen kun je hier overal. Door het heldere water is het snorkelen en de duiksport hier populair. Vanuit uw camping is het gemakkelijk om een locatie te vinden waar u onder professionele begeleiding het water in en op kunt gaan.

Zoals u ziet, heeft Krk veel te bieden. De prachtige natuur, het toeristische Krk, maar ook de verstilde dorpen.

Als gevolg van het coronavirus kunnen openingsdata van campings op onze website niet helemaal juist zijn. Meer nieuws over kamperen in Corona-tijd >