Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Geniet van het eiland: een campingvakantie naar Krk

Het mooie Krk is het grootste en een van de populairste eilanden van Kroatië. Dit Kroatische eiland kun je makkelijk bereiken per auto en met het vliegtuig. Krk is erg bijzonder door zijn verschillende landschappen: in het westen vind je een groene oase, terwijl in het oosten van het eiland alleen rotsen te vinden zijn. Dit grote verschil in natuurschoon komt door de Bura. Deze felle wind blaast druppels zeewater over het oosten van het eiland, waardoor er geen planten groeien.

Steden en uitstapjes

De grootste stad van het eiland is Krk stad. Hier vind je de kathedraal van Maria-Hemelvaart en het kasteel van de familie Frankopan. Deze familie heerste van de 12e tot begin 17e eeuw over Krk en een deel van Kroatië. Ga je een dagje uit naar Baška, bezoek dan de replica van het Tablet van Baška in de kerk van Sint Lucy. Dit tablet is het oudste tastbare bewijs waarin Kroatië wordt genoemd en daarmee een belangrijk onderdeel van de Kroatische geschiedenis.

Kampeer je op Krk? Bezoek dan ook zeker de mooie stranden. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Vela Plaža: het populaire strand in de stad Baška. Aan de Baai van Soline kun je genieten van heilzame modder, erg leuk om zo vies te worden ... Vergeet niet van het eten en drinken op Krk te genieten. Proef bijvoorbeeld de speciale Žlahtina-wijn met een stukje schapenkaas. Deze wijn wordt alleen in en rondom het dorpje Vrbnik gemaakt.

Het weer op Krk

Door het mediterrane klimaat van het eiland is het er vaak lekker weer. De winterse zijn mild en de zomers erg warm. Dit maakt het eiland geschikt voor echte zonliefhebbers. In de zomer hoef je weinig regen te verwachten en kun je genieten van een zee-temperatuur van rond de 24 graden Celsius. Heerlijk om in te zwemmen of te gaan duiken!

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen