Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Umag: idyllisch havenstadje met Romeinse roots

Het schiereiland Istrië is al tientallen jaren dé vakantieregio bij uitstek. Niet gek, want met ontelbaar veel zonuren, prachtige stadjes en natuurgebieden om je vingers bij af te likken en - niet onbelangrijk – lekker eten en drinken, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een topvakantie. In het havenstadje Umag, gelegen in het uiterste noordwesten van het land (aan de Adriatische Zee), kun je er allemaal van genieten. Je vindt er oude gebouwen, een mooie haven, smalle straatjes en pittoreske restaurantjes. Een camping in Umag is de perfecte plek om dit allemaal te ontdekken.

Historisch plaatsje

Umag is gesticht in de tijd van de Romeinen. Door de jaren heen is het stadje flink veranderd, maar de historische uitstraling is bewaard gebleven. Bijvoorbeeld in de barokke en renaissancistische gebouwen. In het stadmuseum worden allerlei culturele en archeologische vondsten tentoongesteld. En wat te denken van de campanile? Deze klokkentoren stamt uit de achttiende eeuw. Het centrum is gezellig en bestaat vooral uit smalle straatjes.

Genieten op het strand

Hier aan de Adriatische Kust is ontspannen een fluitje van een cent. En op het strand van Umag is het helemaal goed toeven. Je vindt er niet alleen een flinke strook zand, maar ook fraaie lagunes, rotspartijen en baaien. Snorkelen en duiken zijn favoriete activiteiten van velen.

Natuurpracht in het binnenland

Umag ligt in een culinaire streek. In het centrum liggen vele wijnkelders. En je struikelt er over de barretjes en (vis)restaurantjes. Iets buiten Umag verbouwen boeren allerlei wijnen. Een tocht langs een of meerdere wijndomeinen (met proeverij, als er een Bob is) is daarom zeker de moeite waard. Of neem wat flesjes mee voor je eigen proeverij terug op de camping. De meeste campings liggen trouwens aan zee. Maar dat is zeker niet het enige natuurschoon om van te genieten tijdens een kampeervakantie in Umag. Zo liggen er prachtige watervallen en grotten in de buurt van Umag. Je rijdt hier binnen een halfuur naartoe en kunt vervolgens te voet alle natuurpracht op je gemak ontdekken. Wandelschoenen mee, dus!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen