Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Laden
Toon alle 7 campings - Rovinj

Populaire campings Rovinj

Toon alle 7 campings - Rovinj

Vakantiethema's Rovinj

Toon meer vakantiethema's

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 125.000 beoordelingen door kampeerders

Camping Rovinj in Kroatië

Campings in Rovinj liggen aan het prachtige blauwe water van de Adriatische Zee. De oude vissersstad is één van de meest schilderachtige plaatsen in Istrië. Een aangename zonvakantie gaat hier hand in hand met historische fraaiheden. Geniet van een divers verblijf op de camping. Rovinj is de moeite waard!

Lees meer

Tips Rovinj

•    Verdwaal in het netwerk van smalle, middeleeuwse straatjes 
•    Bezoek de 18e-eeuwse Sint-Eufemiakerk
•    Vaar naar de Brioni eilanden voor de kust van Rovinj

Campings Rovinj: vakantie aan de Adriatische Zee

Op een camping in Rovinj verblijft u meestal direct aan de Adriatische Zee. Het is zomers  heerlijk weer in Rovinj. U kunt de hele zomer zwemmen en zonnebaden tijdens uw vakantie in Rovinj.

Op campings in Rovinj kunt u een kampeerplaats huren, maar vaak ook kiezen voor een accommodatie zoals een stacaravan of bungalow. Rovinj kent zowel rustige, eenvoudige  campings, als campings waar voor jong en oud van alles te beleven is: uitgebreide animatie, zwembad(en) met glijbaan en kinderclub.

Bezienswaardigheden Rovinj

Rovinj is een sfeervol stadje, gelegen op een wonderschoon schiereiland. In het oude centrum kunt u uren rondlopen door het netwerk van middeleeuwse, smalle, omhooglopende straatjes. 

Bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn op vakantie in Rovinj zijn onder andere: 

•    Sint-Eufemiakerk
Waarschijnlijk is de boven de stad uittorende Sint-Eufemiakerk de belangrijkste bezienswaardigheid in Rovinj. De kerk werd begin 18e eeuw gebouwd. 
•    Balbi boog
In Rovinj zijn een aantal oude stadspoorten bewaard gebleven daterend uit de 7e eeuw. De Balbi boog is een boog in barokstijl uit de 17e eeuw, tegenwoordig de ingang naar de oude stad. 
•    Streekmuseum
Het streekmuseum is gevestigd in een barok stadspaleis uit de 17e/18e eeuw. Het museum heeft een vaste collectie van oude meesters en toont daarnaast werk van moderne Kroatische kunstenaars.

Ook natuur is er voldoende rondom uw camping. Rovinj kenmerkt zich namelijk eveneens door zijn natuurlijke bezienswaardigheden. De Limvallei en de Limbaai zijn een prachtig natuurverschijnsel. Voor de kust van Rovinj liggen de Brioni eilanden. Erg interessant voor een bezoek vanaf uw camping in Rovinj! 

Weer in Rovinj

Heel Istrië kent een aangenaam klimaat. Rovinj is daar geen uitzondering op. Het is de meeste tijd van het jaar heerlijk weer in Rovinj. De stad kent 134 zondagen en van juni tot in september stijgen de temperaturen hier ver boven de 20 graden. 

In Rovinj is het dus goed toeven op de camping. Rovinj is ook in de winter niet erg koud, de temperaturen blijven dan doorgaans rond de 10 graden.