Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Een historische stad

De kustplaats Rovinj ligt aan de westkant van het Kroatische schiereiland Istrië. De historische stad ligt tussen Poreč en Pula, ieder op ongeveer veertig minuten rijden. Het is een populaire bestemming onder toeristen en naturisten. Er zijn verschillende naturistencamping en je vindt op 7 kilometer van het centrum een populair nudistenstrand.

Traditionele houten vissersboten

Ook als bezoeker van een textielcamping is Rovinj een mooie bestemming. De stad was voorheen een eiland en dat merk je op sommige plekken nog steeds. Rovinj wordt omringt door water en de traditionele houten vissersboten ‘batana’s’ zijn een belangrijk deel van het cultureel erfgoed van de stad. Er is zelfs een museum aan deze bootjes gewijd. ’s Zomers kun je een tocht maken met een van de batana’s. Een bijzondere ervaring!

Authentieke huisjes

Een populaire bezienswaardigheid in deze kleurrijk stad is de Sint-Eufemiakerk uit de 18e eeuw. Beklim (tegen betaling) de toren en kijk uit over de stad. De kerk ligt op het hoogste punt van de stad. De weg ernaartoe is een uitje op zich: het oude centrum heeft verschillende authentieke huisjes. In de zomer is het er maximaal 28 graden Celsius. Breng een van jouw vakantiedagen door aan een van de rotsstranden en geniet van de zon!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen