Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Pula: genieten van geschiedenis en strand

Het Kroatische Pula is de zuidelijkst gelegen stad van het schiereiland Istrië. Het is de oudste stad aan de Oost-Adriatische kust . Pula biedt schone, veilige (kiezel)stranden en heeft daarnaast een rijk historisch verleden. De stad telt verschillende indrukwekkende Romeinse bouwwerken en het oude stadscentrum met smalle straatjes en gezellige pleintjes geeft je een kijkje in zowel het historische als het moderne leven van veel Kroaten.

Romeinse bouwwerken

Pula ademt roemrijke geschiedenis. Dit zie je voornamelijk terug aan de interessante Romeinse bouwwerken. Het grootste en bekendste is het Romeinse amfitheater dat nog steeds wordt gebruikt voor voorstellingen. Een ander goed bewaard overblijfsel uit de Romeinse tijd is de Tempel van Augustus. Deze tempel is het enige overgebleven gebouw van het oude Romeinse Forum van Pula. Andere mooie steden in de buurt van Pula zijn Banjole en Medulin.

Eilandtripje

Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Pula’s bijzondere omgeving en neem de boot naar de eilanden van Nationaal Park Brijuni. Vanaf het stadje Fažana, dat naast Pula ligt, sta je in een kwartier op een van deze prachtige eilanden. Je kunt er onder andere deelnemen aan excursies zoals een treinsafari met zebra’s, olifanten en dromedarissen of een spectaculaire fietstocht over het eiland.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen