Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Medulin in Kroatië

Kroatië is in korte tijd één van de populairste landen geworden om te kamperen. Medulin, op het schiereiland Istrië, heeft daar aan bijgedragen. In het zuidelijke puntje van Istrië, op een groene landtong liggen compleet uitgeruste campings. Medulin is een levendige badplaats daar vlakbij. 

Lees meer

Tips Medulin

•    Vaar naar Isola di Levan, een klein, mooi eilandje waar u goed kunt snorkelen
•    Bezoek het nationale park Kamenjak, een wonderschoon plekje met uitzicht op Medulin
•    Ontdek de wijnen van Istrië tijdens een rondrit langs diverse wijnhuizen

Campings Medulin

De campings in Medulin zijn voornamelijk te vinden buiten de stad, op het schiereiland Kašteja. Dit stukje werd rond 1900 door bebost door inwoners van Medulin. Campings plukken daar nu de vruchten van.

Een camping in Medulin biedt de kampeerder water, ongerepte natuur, maar ook veel faciliteiten. U kunt het zo gek niet bedenken of het is aanwezig op de camping. Medulin biedt daarnaast wat extra's in de vorm van cultuur en de mediterrane keuken.

U kunt kiezen voor een schaduwrijke kampeerplaats, een plekje aan het strand of één van de vele accommodaties die verhuurd worden door de camping. Medulin is onder elk dakje even mooi. Of u nu overnacht in een caravan, een bungalow of een mobile home. Medulin past bij elke kampeerder.

Bezienswaardigheden Medulin

Waar te beginnen? De omgeving nodigt uit tot uitstapjes, maar Medulin zelf ook. Dus hup, een dagje eropuit, van de camping. Medulin heeft namelijk een rijke historie en het bruist van energie. Hieronder enkele bezienswaardigheden in Medulin:

•    Parochiekerk van Sv. Agnes
De twee torens (33 meter hoog) geven Medulin een karakteristiek aangezicht. Populair op ansichtkaarten.
•    Romeinse villa op schiereiland Vižula
Een prachtig plekje om een zomerhuis te bouwen. Dat dachten de Romeinen ook. De zoon van keizer Constantine had hier zijn villa.
•    De windmolens van Medulin
In de baai staan twee windmolens uit 1872. Ooit draaiden ze voor twee Amerikaanse broers (Ivan en Andrea) die uiteindelijk elkaars rivalen werden.

De vele historische schatten zijn eenvoudig te bereiken vanaf de campings. Medulin ademt de Romeinse tijd en combineert dat met veel aandacht voor toerisme.

Weer in Medulin

Warm, warm, warm. Het weer in Medulin is in de zomer geschikt voor zonliefhebbers. In augustus is het gemiddeld wel een graad of dertig en ook juli is bijzonder warm in Medulin. De temperatuur van het water ligt vanaf mei tot oktober gemiddeld boven de 20 graden. Het weer in Medulin nodigt ook uit voor een vakantie in het laagseizoen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen