Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping in Zala

Kamperen in Zala betekent dat u meestal niet ver bent van het Balatonmeer. Vanzelfsprekend kunt u hier vele vormen van watersport beoefenen. Keszthely is de oudste stad langs het Balatonmeer. De streek Zala draagt dezelfde naam als de rivier, die het gebied doorkruist. Aan water dus geen gebrek bij de campings in Zala, want thermische bronnen, zoals in Hévíz, zijn meestal dichtbij.

Kamperen in Zala: meren, wateren en thermische bronnen

De naam Hévíz betekent ‘warme, stromende bron’. Zelfs in de winter kunt u er buiten baden, want het water is er ten minste 25 graden Celsius. Een deel van het meer is overdekt met een houten badhuis, zodat u ook naar binnen kunt. Het thermale meer is een bekend kuuroord waarvan men zegt dat met name mensen met reumaklachten er baat bij hebben. U kunt hier heerlijk ontspannen tijdens uw kampeervakantie in Zala.

Gaat u vanaf uw camping in Zala liever de stad in, dan kunt u naar Keszthely gaan, de grootste stad van de regio. Eén van de bezienswaardigheden is het Festetics-paleis. Met zijn 101 vertrekken is het slot het op twee na grootste kasteel van Hongarije. In Keszthely vindt u ook één van de oudste landbouwhogescholen van Europa en een museum over het Balatonmeer.