Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Het grootste zoetwatermeer van Europa!

Het Balatonmeer is een belangrijke toeristische trekpleister in Hongarije. Het ‘Balaton’ is namelijk het grootste zoetwatermeer van Europa. Het meer is bijna 80 kilometer lang en wordt omgeven door verschillende havens. Je kunt vanaf daar het meer op zeilen en zelfs een zeilcursus volgen. Daarnaast is het meer erg geschikt om in te zwemmen. Omdat er geen motorboten worden toegelaten, is het een veilige plek voor verschillende watersporten.

Fietsen rondom Balaton

De ultieme manier om het meer te bewonderen, is natuurlijk vanaf de fiets. Je kunt namelijk het hele meer rondfietsen. Het fietspad rondom het Balatonmeer is ruim 200 kilometer lang. Je kunt in principe een willekeurig vertrekpunt kiezen, volg gewoon de groene borden met Balatoni Körút. Wil je genieten van het panoramisch uitzicht? Kies dan een oostelijk vertrekpunt. Voor een tripje door de prachtige wijngaarden, kies je voor een deel van de route uit het noorden.
 

De abdij van Tihany

Heb je zin in een cultureel uitstapje? Op het schiereiland Tihany aan het Noorden van het meer vind je het gelijknamige plaatsje Tihany. Hier staat een eeuwenoude abdij, waar Koning Andreas I van Hongarije uit de elfde eeuw begraven ligt. Op 9 kilometer van Tihany vind je de oudste badplaats van Hongarije: Balatonfüred. Deze plaats is vooral bekend als kuuroord. Hier ligt ook Annagora Aquapark. Dit waterpark is hartstikke leuk voor jong en oud!
 

Het weer aan het Balatonmeer

Het wordt in de zomer niet heel heet rondom het Balatonmeer. Toch kan de watertemperatuur ’s zomers wel oplopen tot 25 graden Celsius, omdat het meer ondiep is. In de winter kan het wel vriezen in de regio. Let op: op en rondom het meer kunnen er ineens harde windstoten ontstaan. Hier word je voor gewaarschuwd met behulp van knipperende lampen.
 

Helemaal herboren

Ben je toe aan een verkwikkende kuur? Op 8 kilometer van het westen van het Balatonmeer vind je Hévíz. Deze plaats is vooral bekend vanwege zijn thermaalbad. Dit meer zou geneeskrachtige eigenschappen hebben! Het meer wordt erg goed bezocht, zoek dus op tijd een plekje.
 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen