Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Camping Balatonmeer (Balaton) in Hongarije

Campings aan het Balatonmeer zijn gelegen aan de oevers van het uitgestrekte meer. In Hongarije noemen ze het grootste zoetwatermeer van Europa ook wel “de Hongaarse zee”. De regio rond het Balatonmeer kent hoge temperaturen in de zomer. Mede daardoor is het Balatonmeer een echte toeristische trekpleister. Heeft u al zin in een vakantie? Balatonmeer zal u verrassen met een prachtige natuur. 

Tips 

•    Beoefen een van de watersporten op het meer
•    Geniet van de prachtige natuur en omgeving 
•    Bezoek het historisch centrum van steden als Boedapest, Tihany en Pécs
•    Geniet op de camping van een wijntje uit de regio

Ontspanning en activiteiten

Op een camping aan het Balatonmeer kunt u heerlijk ontspannen aan een van de oevers van het meer. De campings zijn mooi gelegen en altijd in de buurt van een van de pittoreske baaitjes. De campings hebben goede voorzieningen. U kunt op een camping met uw eigen kampeermiddel verblijven maar het is ook mogelijk om een stacaravan te huren. 

Er is veel te beleven rondom de camping. Balatonmeer heeft jaarlijks zwem- en zeilwedstrijden en het is ook mogelijk om een watersport te beoefenen op het meer. Een andere leuke en interessante activiteit is wandelen of fietsen langs archeologische vondsten uit de Romeinse tijd. 

Bezienswaardigheden 

Aan het Balatonmeer bent u met het gezin aan het juiste adres. Aan de zuidoevers loopt het water geleidelijk af en daardoor kunnen de kinderen heerlijk zwemmen. Er zijn ook veel bezienswaardigheden waardoor u en de kinderen zich niet snel zullen vervelen. 

•    Oude steden
Tijdens een vakantie aan het Balatonmeer verblijft u in de buurt van steden als Boedapest, Tihany en Pécs. Deze steden zijn goed met de auto te bereiken en u vindt er architectonische bezienswaardigheden, de Donau en kastelen en burchten. 

•    Cultuur 
Bent u op zoek naar cultuur tijdens uw vakantie? Balatonmeer ligt dicht bij de plaats Keszthely. Deze plaats heeft een bijzonder historisch centrum met verschillende musea. Bezoek bijvoorbeeld het Balatonmuseum, het wijnmuseum of het radio en tv museum 

•    Badplaatsen
Aan het Balatonmeer zijn verschillende leuke badplaatsen te vinden. In Balatonfüred geniet u in een wellness of kuuroord die deze regio rijk is. Siófok is juist een bekende badplaats onder jongeren. In Siófok bevinden zich discotheken en zijn jaarlijkse festivals. 

Bent u op zoek naar een echte Hongaarse specialiteit tijdens uw vakantie op de camping? Balatonmeer wordt omringd door prachtige wijngaarden. Bezoek een csárda, dit is een bar of restaurant waar u heerlijke regionale wijn kunt proeven. 

Het weer

Het weer is mild in vergelijking met andere gedeelten van Hongarije. Aan het Balatonmeer zijn geen extreem koude winters of extreem hete zomers. In de zomermaanden juli en augustus ligt de temperatuur gemiddeld boven de 25 graden Celsius. In de wintermaanden kan het vriezen. De watertemperatuur is in de zomer gemiddeld 21 graden Celsius of warmer. Het meer is ondiep en daardoor heeft het al snel een heerlijke temperatuur om te zwemmen. 

Als gevolg van het coronavirus kunnen openingsdata van campings op onze website niet helemaal juist zijn. Meer nieuws over kamperen in Corona-tijd >