Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

De walvisvuurtoren

Kom jij kamperen op Île de Ré? Je vindt het eiland in de Franse regio Nouvelle-Aquitaine en bereikt het via een tolbrug. Huur vervolgens een fiets, want Île de Ré is een echt fietseiland. Op het eiland word je omringd door de kenmerkende witte huisjes. Fiets door smalle straatjes naar de mooie brede zandstranden en bewonder de vuurtorens van het eiland. Le Phare des Baleines (de walvisvuurtoren) uit de 19e eeuw vervangt de oude toren uit de 17e eeuw, maar ze staan beide nog op het eiland.

Zoutwinning op het eiland

Het eiland heeft meer bezienswaardigheden dan alleen stranden en vuurtorens. Bezoek vooral de zoutpannen van het eiland, waar nog steeds zout gewonnen wordt. Wil je leren over de geschiedenis van de zoutwinning, ga dan naar het Ecomusée du Marais Salant. Wil je cultuur proeven? Een tochtje naar de plaatsen Saint-Martin-de-Ré en Ars-en-Ré is een goed idee.

Het weer op Île de Ré

Bezoek je het eiland in het hoogseizoen, dan geniet je van een temperatuur van rond de 25 graden Celsius. Wil je de drukte vermijden? Kom dan in de lente of de herfst naar Île de Ré. Je hebt in het voor- en naseizoen wat meer kans op een regenbui, maar een regenpak is daarvoor een goede oplossing. Voor lekker eten kun je ook op dit Franse eiland terecht. Eet er bijvoorbeeld verse oesters. Een heerlijke delicatesse!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen