Ga naar de homepage

Camping Seasonova Ile de Ré ***

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,1
542 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Op het eiland 'Ile de Ré'
  • Paar 100 meter van het strand
  • Mogelijkheden voor watersport
  • Schaduwrijke plekken
  • Valkbij natuurreservaat
  • Fietsverhuur

In het noorden van het Franse eiland Ile de Ré ligt de gezellige camping Seasonova Ile de Ré. De camping biedt alle gemakken voor een fijne kampeervakantie: verzorgd sanitair, een winkeltje en wifi. Je kampeert hier aan de rand van dorpje Les Portes-en-Ré, op een paar honderd meter van het strand en de zee. Het natuurreservaat Lilleau des Niges ligt ook in de buurt, met midden in het park een museum waar je alles te weten komt over de lokale flora en fauna.

Toon meer

De camping is gemakkelijk te bereiken. Als je vanuit het vasteland komt, rijd je via La Rochelle. Dit doe je over de N237, de weg die overgaat in de D735. Nadat je de tolpoortjes gepasseerd bent, vervolg je je weg over de drie kilometer lange brug die Frankrijk met Ile de Ré verbindt. Eenmaal op het eiland moet je nog drie kwartier rijden om bij te camping te komen.

Kamperen en huren

Zo’n 130 kampeerplaatsen en tien huuraccommodaties liggen op een open terrein van 2,5 hectare. Huurders hebben de keuze uit Ecolodges en Bungalodges, een combinatie van een bungalow en een lodgetent. Kampeerders staan op mooie plekken, afgebakend met bomen en struiken. Het sanitair is goed verzorgd en alleen toegankelijk met een code. De camping trekt veel jonge gezinnen, voornamelijk uit Frankrijk.

Vermaak en horeca

Voor kinderen tot twaalf jaar is er in het hoogseizoen een bescheiden animatieprogramma. Verder organiseert de camping excursies naar het nabije natuurpark Lilleau des Niges. Dit is dé manier om de maritieme omgeving waar je bent eens goed te ontdekken. Ook houden de eigenaren zich bezig met yoga, meditatie en massages. Je kunt rustgevende klasjes volgen op het strand.

Brood haal je in het kleine winkeltje op de camping. Voor de rest van de boodschappen kun je naar de Carrefour, gelegen op loopafstand. In juli en augustus is er bijna iedere ochtend een leuke markt in Les Portes-en-Ré. Geen zin om te koken? In het hoogseizoen komt er regelmatig een foodtruck naar de camping waar je snacks en zelfs complete maaltijden kunt kopen.

Waterpret

Met de zee zo dichtbij is het niet gek dat watersporters hier een toptijd beleven. Op twee honderd meter van de camping ligt een surfschool waar iedereen - ervaren of niet – terechtkan voor lessen. Geen fan van de zee? Voor 2020 staat de bouw van een zwembad op de planning. Dan hoef je het campingterrein niet meer af voor een frisse duik.

Ontdek de omgeving

In deze regio vind je veel stranden. Ontspannen dagjes met een handdoekje op het zand behoren dus zeker tot de mogelijkheden. In het nabijgelegen Les Portes-en-Ré vind je goede restaurantjes met de lekkerste vis en schaaldieren, niet gek natuurlijk in deze kuststreek. Wil je daar trouwens meer van zien, de oestervelden bijvoorbeeld, stap dan op de fiets. Op de camping kun je fietsen huren, waarmee je de directe omgeving goed kunt ontdekken. Ten slotte is een bezoekje aan de vuurtoren ‘Phare des Baleines’ een aanrader. De toren van bijna zestig meter lang is een echt symbool van het eiland. Je fietst er in twintig minuutjes naartoe.

Bekijk campingwebsite 
  • €23 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

A.L.C.M. de Jong

"Gezellige, direct aan de oceaan, gelegen camping. Goede voorzieningen aanwezig. Vlakbij mooie natuurgebieden en aansluiting op het uitgebreide fietspadennet van Ile-de-Ré. Nieuw zwembad."

Inspecteur Dhr. A.L.C.M. de Jong

A.L.C.M. de Jong

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792387

Beoordelingen (542)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,1

Sanitair
8,5
Personeel
9,2
Prijs-kwaliteitverhouding
7,9
Kindvriendelijkheid
8,7
Entertainment
6,1
Sportfaciliteiten
7,7
Eten en drinken
7,5
Omgeving
9,4

Thijs S, op deze camping in juli 2023

6,8

Pluspunten - Mooie locatie nabij het strand, winkels en horeca. De camping beschikt over beschutte plekken en relatief proper sanitair.
Minpunten - Een camping waar elke vrije vierkante meter gebruikt worden en moet opbrengen. Zeer druk ogende en volle camping. Doordat het een camping uit de keten van Seasonova is mist het wat persoonlijkheid en eigenheid. Jammer dat het tweede sanitaire blok gesloten was voor renovatie.
Bron: Ctoutvert

Roland V, op deze camping in juni 2023

10,0

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - Een fijne camping met zowel strand als winkels en restaurants op loopafstand. Helaas moesten we weer naar huis! Wij waren net voor het hoogseizoen. Er waren veel Franse gasten wat op de camping een zeer gezellige sfeer opleverde.
Minpunten - Niets.
Bron: Ctoutvert

Wim M, op deze camping in juni 2023

7,8

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - De ligging van de camping, de ruime plaatsen en de rust in de nacht.
Bron: Ctoutvert

Hennie de Wit-Kochx, op deze camping in juni 2023

8,2

Reisgezelschap: Paren

Acht dagen op deze camping gestaan. Wel even rekening mee houden, dat de receptie alleen in de middag van 14.00-18.00 uur open is.
Vriendelijke ontvangst. In eerste instantie kregen wij een prijs vanvoor een tweede hond in rekening, maar na protest werd dit teruggebracht naar een lager bedrag en dat werd ook keurig bij verlenging gehandhaafd. Goede plekken met voldoende schaduw. Op loopafstand, achteruitgang, van het hondvriendelijke strand. Bij eb kan je lekker lopen en struinen tussen de oesterbanken. Het waterrijke gebied is leuk om te fietsen. Veel verschillende vogelsoorten. We hebben er een prima verblijf gehad!

Frank V, op deze camping in september 2022

10,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Korte afstand naar strand en prachtig dorp.
Minpunten - De lange rit naar de camping. Maar zeker de moeite waard.
Bron: Ctoutvert

Gerda M, op deze camping in augustus 2022

7,5

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Lekker rustig
Bron: Ctoutvert

Milan C, op deze camping in augustus 2022

9,3

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - De omgeving was prachtig! Op loopafstand naar Porte en Ré en een hele relaxte sfeer op de camping. De receptie was onwijs goed en wij hebben erg genoten.
Bron: Ctoutvert

Marjo V, op deze camping in juni 2022

9,7

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Hele fijne rustige kleine camping, schoon, grote plaatsen, behulpzaam en vriendelijk personeel. Per juli 22 is er ook een zwembad en een restaurant op de camping. Voor grotere inkopen kun je naar de Lecler of Intermaché bij La Flotte gaan of in Les Portes zelf, Daar is elke dag markt en er is ook een zelfbedieningszaak. Omdat we hierom gevraagd hadden lagen we vlakbij de toiletten op geweldig grote plaats. Totaal geen overlast van de toiletten. Kortom wij hebben heel erg genoten van ons verblijf op de camping.
Minpunten - Het internet is best wel duur.
Bron: Ctoutvert

Marjo van de Wiel, op deze camping in juni 2022

8,1

Reisgezelschap: Senioren

Hele fijne camping, heel vriendelijk en behulpzaam personeel. Internet was duur maar wel goed. Mooie ruime ligplaatsen.

T. V, op deze camping in augustus 2021

7,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - locatie, relaxte sfeer
Minpunten - veel te korte bedden, stacaravans staan erg dicht op elkaar waardoor je buren goed hoort
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 53,00
Richtprijs 2
€ 66,00
Openingsperiode *
01-04-2024 t/m 15-10-2024
Oppervlakte
3 ha
Hoogteligging
10m
Aantal toerplaatsen
109 (80 - 120m2)
Aantal huuraccommodaties
31
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:40 m2
    • periode:01-06/30-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Gelegen bij zee (max. 0,5 km)
  • Stacaravans
    • aantal:16
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels | Duits
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:elektra
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Motorboot
  • Zeilboot
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Snackbar
    • periode:01-07/31-08
  • Pizzeria
    • periode:01-07/31-08
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:01-07/31-08
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:16
  • Fietsen
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:9
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:6
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:40 m2
    • periode:01-06/30-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:8 m2
    • periode:01-06/30-09
    • Verwarmd:ja
  • Zwemmen in zee (max. 0,5 km)
Wellness
  • Massage
Strand
  • Zandstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Waterskiën toegestaan
  • Motorboot
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilboot
  • Zeilen toegestaan
Voor kinderen
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:8 m2
    • periode:01-06/30-09
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Kindersanitair
  • Babyroom
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:4 km
    • aantal:9
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • periode:01-07/31-08
  • Begeleide wandeltochten
Ligging van de camping
  • Gelegen bij zee (max. 0,5 km)
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:0.2 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.1 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0.2 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:4500 kg
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Seasonova Ile de Ré
    rte de la Pointe à Chabot
    17880 / Les Portes-en-Ré
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    46°14'54"N 1°29'34"W
  • Vanaf de tolbrug de D735 volgen. Na Les Baleines de D107 volgen tot Les Portes-en-Ré. Dan campingborden volgen.

Contact

Contact

Wilt u camping Camping Seasonova Ile de Ré boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.vacances-seasonova.com/nl/camping/camping-ile-de-re/

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Seasonova Ile de Ré. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping Seasonova Ile de Ré ***

Camping Seasonova Ile de Ré Camping Seasonova Ile de Ré Camping Seasonova Ile de Ré
Camping Seasonova Ile de Ré Camping Seasonova Ile de Ré Camping Seasonova Ile de Ré

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen