Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Somme

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Somme

Olde Reuver of Briel

Kwartiertje rijden van de kust en het strand. We hebben een ritje met de stoomtrein gemaakt om de baai van de Somme heen en dat was zeker de moeite waard.

Ten Hove

Verassend mooi!

K. Rutjes

Mooi fietsgebied naar de baai van de Somme

Camping Somme: historische stadjes en de natuur van de Baai van de Somme

De meeste campings in de Somme liggen in de buurt van de rivier de Somme of aan de kust. Bij die kust vormt de rivier een prachtige baai, de Baie de Somme, een natuurgebied dat wel wat lijkt op de Wadden, een getijdengebied compleet met zeehonden, wadlopen en de pittoreske havenstadjes Saint-Valéry-sur-Somme en Le Crotoy. Ook verder in het binnenland vormt de Somme een breed moerasgebied met als belangrijkste steden Abbéville en Amiens. Genoeg bijzondere plekken om te kamperen.

De grootste kathedraal van Frankrijk

Abbéville raakte in WO2 zwaar beschadigd. Bezienswaardig zijn de gotische kerken Saint-Vulphran en Saint-Sépulcre en het Musée Boucher de Perthes. Amiens heeft de grootste gotische kathedraal van Frankrijk, de Collégiale Notre-Dame, en een van de grootste kunstmusea in het noorden van Frankrijk, het Musée de Picardie. De moerassen rond de stad zijn bekend om hun moestuinen. Je kunt rondvaarten maken langs de vele eilandjes. Ten westen van Amiens ligt een archeologisch themapark, Parc Samara, interessant voor jong en oud.

De Somme was in WO1 het toneel van een langdurige loopgravenoorlog. In Albert is een museum over die strijd (Musée Somme 1916) en in de Historial de la Grande Guerre in Péronne wordt de geschiedenis van deze oorlog uitgebreid verteld.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen