Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Marseillan in Frankrijk

Sommige plekken lijken speciaal te zijn ontstaan voor een camping. Marseillan is zo'n plek. De Middellandse Zee aan de ene kant, een klein meer (étang) aan de andere kant en een natuurgebied in de buurt. Campings in Marseillan bieden het beste van vele werelden en ook nog eens lekker weer. Marseillan ligt niet direct aan zee, maar aan Etang de Thau. De campings zijn veelal te vinden in de badplaats Marseillan Plage, drie kilometer verderop.

Lees meer

Tips Marseillan
•    Maak een avondwandeling door het natuurpark Le Bagnas
•    Bezoek het bruisende en jeugdige Cap d'Agde
•    Ga op excursie naar de mossel- en oesterkwekerijen aan het Bassin de Thau

Campings Marseillan: overal water
De meest campings in Marseillan zijn dus niet in de stad zelf te vinden, maar in Marseillan Plage. Campings die direct aan het strand liggen, maar ook in de wat rustigere omgeving liggen campings. Marseillan draagt haar toeristen op handen. Samen met de mossel- en oesterkwekerijen zorgen zij voor de inkomsten.

Vanaf de camping in Marseillan zijn er talloze mogelijkheden om een afwisselende vakantie te beleven. Er zijn diverse natuurparken in de buurt en de historische steden Carcassonne en Narbonne zijn goed te doen vanaf de camping.

Marseillan Plage telt maar liefst 11, door ACSI geïnspecteerde campings. Marseillan telt er één. Keuze genoeg, ook uit beschikbare verhuuraccommodaties. U kunt een kampeerplaats reserveren of overnachten in een mobile home of bungalow. Marseillan biedt het allemaal.

Bezienswaardigheden Marseillan
Marseillan is een klein plaatsje met iets meer dan 6000 inwoners. Het is knus en gezellig en heeft enkele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

•    Noilly Prat
Leer alles over deze bekende Franse droge vermout. En proef ervan! Een rondleiding met een deskundige gids duurt ongeveer een uur.
•    Parc de Tarbarka
Relatief nieuw park, gelegen bij het haventje van Marseillan. Met diverse speeltoestellen, een fitness parcours en sportvelden.
•    Port de Marseillan
Een klein haventje aan het meer van Thau. Het is niet heel indrukwekkend, maar wel lekker rustig en er zijn diverse restaurantjes.

De Hérault, waar Marseillan in ligt, is een mooie streek om te kamperen. In Marseillan proeft u nog die authentieke sfeer van een vissersdorp. 

Weer in Marseillan
Het weer in Marseillan is heel aangenaam. Statistisch gezien is juli de warmste maand, maar de watertemperatuur is het hoogst in augustus. Dat is geen onbelangrijk gegeven in deze waterrijke omgeving. Kamperen in het laagseizoen is natuurlijk ook een optie, maar opvallend genoeg is de maand mei één van de natste maanden in het jaar.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen