Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Dijon: historische stad met goudgeel randje

In het oosten van Frankrijk, op zo’n zeven uur rijden van Utrecht, ligt de historische stad Dijon. De smulpaap weet waar Dijon bekend om staat: mosterd. Het goudgele goedje word er al sinds 1200 gemaakt. Maar pas midden achttiende eeuw werd mosterd pas echt populair. Liefhebbers van mosterd kunnen in Dijon naar het Maison Maille, de originele boetiek met mosterdproducten en andere lekkernijen. Vergeet ook de Moutarderie Edmond Fallot niet. Hier kun je mosterd proeven en historische mosterdmolens bewonderen.

Prachtig centrum

Met honderden historische gebouwen in Dijon is er genoeg te ontdekken. Kerken, een kathedraal, paleizen, musea, vakwerkhuizen en meer. Ook is er een groot laatmiddeleeuws beeldhouwwerk, De Mozesput genaamd. Hier kom je ogen tekort. Het centrum staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wat verder opvalt, zijn de typische daken met geglazuurde dakpannen in de kleuren terracotta, groen, geel en zwart. Deze dakpannen worden ook wel ‘toits bourguignons’ genoemd.

Wijntje erbij?

Hier in de regio Bourgogne-Franche-Comté is de wijnbouw een belangrijke inkomstenbron. Vooral de dure Grand Cru-wijnen zijn beroemd. Je kunt zelfs een route rijden van Dijon naar het dorpje Santenay. Onderweg kom je langs de plekken waar acht van de tien duurste wijnen ter wereld worden geproduceerd. Een proeverij is dus zeker een goed idee!

Kamperen in Dijon

Ten oosten van Dijon ligt Camping du Lac Kir. Je kampeert hier aan de oever van het kunstmatige meer Lac Kir, vernoemd naar de Franse priester Félix Kir. Het meer is een populaire plek onder dagjesmensen en toeristen. Er ligt een groot strand bij het meer. Ook kan er gewandeld en gefietst worden rondom het water. Ga ook het water op in een bootje, kano of kajak.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen