Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Côte-d'Or

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Côte-d'Or

Johan Louwe

De Bourgogne is heel uitgestrekt, veel slapende dorpjes maar als ff googled is er genoeg te doen voor wie dat wilt. Marcenay is een heerlijke rustplek met evengoed zat vermaak als je dat wil s'avonds. Gewoon gaan zou ik zeggen ! Voor kinderen is het een El Dorado, Kleinschalig maar genoeg aandacht.

Bennie Hoekjan

Regio is mooi enven als de plaats Beaune zelf, vodoende bezienswaardigheden aanwezig die de moeite van het bezoeken waard zinn.

Van der Wal

Leuk gelegen de aanrijd route is rommelig

Op vakantie op een camping in de Côte-d’Or

Het departement Côte-d'Or maakt deel uit van de beroemde Franse streek Bourgogne. Wie naar een camping in de Côte-d'Or gaat, leert deze streek kennen via de wijngaarden. In de heuvelachtige omgeving vindt u kleine dorpjes, zoals Gevrey-Chambertin en Vougeot, waar prestigieuze wijnen gemaakt worden. En zeg nu zelf: er gaat toch niets boven een heerlijk glas goede wijn op een zonnige camping in de Côte-d'Or?

Kamperen in Côte-d’Or: Bourgondische hertogen en abdijen

Behalve door wijngaarden zijn de campings in de Côte-d'Or ook omringd door kunst en historisch erfgoed. Zo kunt u tijdens uw kampeervakantie in de Côte-d'Or zo'n 200 kastelen bezichtigen. Of een bezoek brengen aan de abdij van Fontenay of de abdij van Cîteaux, beide behoren tot de cisterciënzerorde.

De stad Dijon kende zijn glorietijd onder de hertogen Filips de Stoute, Jan Zonder Vrees, Filips de Goede en Karel de Stoute. Als hoofdstad van Bourgondië was Dijon in de 14e en 15e eeuw het middelpunt van het Bourgondische rijk. Tegenwoordig is Dijon vooral bekend van zijn mosterd.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen