Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Saint-Jean-de-Luz in Frankrijk

Campings in Saint-Jean-de-Luz, in het uiterste zuidwesten van Frankrijk, kijken uit op de Atlantische Oceaan, het Baskisch achterland en uitlopers van de Pyreneeën. Steden als Biarritz, San Sebastián en Bilbao liggen in de buurt van de campings. Saint-Jean-de-Luz zelf is een bruisende badplaats vol Baskische historie.

Tips Saint-Jean-de-Luz
•    Op anderhalf uur rijden van de camping in Saint-Jean-de-Luz ligt het Guggenheim Museum in Bilbao, een van de meest belangrijkste musea voor moderne kunst. 
•    Biarritz staat al sinds de negentiende eeuw bekend als badplaats maar heeft ook verschillende musea, over uiteenlopende onderwerpen.
•    Maak een dagtocht naar mooie dorpjes als Ascain, Sare en Aïnhoa in de heuvels van Frans-Baskenland. 

Campings Saint-Jean-de-Luz: kamperen aan de Spaanse grens
De Atlantische Oceaan, de bergen aan de Spaanse grens en Biarritz: dat is het uitzicht vanaf de camping in Saint-Jean-de-Luz. U kunt direct aan het strand kamperen of op loopafstand van zee. De campings in Saint-Jean-de-Luz zijn goed voorzien van eetgelegenheden, zwembaden, winkeltjes en bijvoorbeeld een speelhal en animatieprogramma voor de (klein)kinderen.

Voor sportieve kampeerders is er van alles te beleven op de camping in Saint-Jean-de-Luz. Windsurfen en snorkelen aan het strand of fietsen vanuit de camping: Saint-Jean-de-Luz heeft het allemaal.

Gaat u zonder eigen tent, caravan of camper naar de camping? Saint-Jean-de-Luz telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren. 

Bezienswaardigheden Saint-Jean-de-Luz
Watersporten als snorkelen, duiken en zeilen, zwemmen in zee, je onderdompelen in de Baskische tradities en genieten van de natuur en zomers weer: Saint-Jean-de-Luz, op een kwartier van de Spaanse grens, heeft het allemaal. Het prachtige Parc National des Pyrénées ligt op twee uur rijden van de camping. Saint-Jean-de-Luz zelf biedt ook een mooie fiets- en wandelomgeving. Enkele bezienswaardigheden in Saint-Jean-de-Luz:

•    Grande Plage
Van de vijf stranden in Saint-Jean-de-Luz ligt de Grande Plage het meest centraal. Al te grote golven vanuit zee worden met muren geweerd waardoor het een perfect strand is om met de kinderen te spelen en te zwemmen.
•    Ontdek culinaire en sportieve Baskische tradities
Proef in de restaurants in Saint-Jean-de-Luz van Baskische gerechten als ttoro, chipirons, kanouga en pil pil saus en doe een introductiecursus pelota, het snelle Baskische balspel.
•    La route des Contrebandiers
Een fietsroute van 58 kilometer neemt u vanuit Saint-Jean-de-Luz mee langs wat van oudsher de smokkelroute was.

Weer in Saint-Jean-de-Luz
Het weer in Saint-Jean-de-Luz wordt sterk beïnvloed door zijn ligging aan de Golf van Biskaje en de Atlantische Oceaan. Door deze invloed liggen de gemiddelde temperaturen hier net iets lager dan van de kustplaatsen gelegen aan de Middellandse Zee: rond de 25 graden in de veelal droge zomermaanden. De winters zijn nooit koud en lente en herfst brengen aangenaam weer. Saint-Jean-de-Luz heeft een watertemperatuur die in de zomer boven de 20 graden uit komt.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen