Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Groningen

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Groningen

Johan

Punt van Reide (natuurgebied) op fiets afstand, mooie oude dorpjes in de omgeving. Vooral de kant van de polders is erg de moeite waard. De aanrijroute via de industrie van Delfzijl is minder mooi, maar als je de toeristische route neemt kom je door allerlei leuke kleine dorpjes.

Johanna

Prachtig. De camping ligt in het 'Westerkwartier' van de provincie Groningen. En het fietsen is verrassend mooi. Hele mooie beschutte fietspaden.

Smilde

Mooie-autenthieke omgeving.

Groningen boven: natuurschoon en rust

In Nederland gaat er letterlijk niets boven Groningen. Maar ook figuurlijk gezien is de meest noordelijke provincie van het land een plek waar weinig tegenop kan. Ontdek de levendige stad Groningen en de uitgestrekte landschappen eromheen. Geniet van de gezelligheid aan de meren en plassen, van de rust in de natuur en van de unieke omgeving aan de Waddenkust.

Stad en Ommelanden

Middelpunt van de provincie is de stad Groningen. Klim er naar de top van de Martinitoren, verken de hofjes in de binnenstad of bezoek het Groninger Museum. En deze gezellige studentenstad beschikt natuurlijk ook over leuke winkels, pleintjes, cafés en restaurantjes. Maar kijk ook verder dan de stad Groningen. Verderop in de provincie vind je bijvoorbeeld de Hanzesteden Veendam, Winschoten, Appingedam en Bourtange. Vooral de indrukwekkende vesting Bourtagne – een oud verdedigingswerk dat je eeuwen mee terugneemt in de tijd – is absoluut de moeite waard.

Houd je van rust en stilte? Maak dan een wandeling of fietstocht door het Groninger landschap en geniet van de kenmerkende wierdedorpen, kwelders, polders en weidse vergezichten. Een bijzondere vorm van wandelen is wadlopen. Op verschillende plekken kan je meegaan op wadlooptochten en steek je de Waddenzee over naar Schiermonnikoog of Ameland. Maar ook het beroemde Pieterpad, de dijk tussen Eemshaven en Delfzijl en het Blotevoetenpad Opende zijn mooie wandelroutes.

Vogels spotten en zeehonden kijken

De natuur is eigenlijk overal in Groningen waardoor je vanaf je camping vrij snel op een mooie locatie bent. Bijvoorbeeld bij de Hoornseplas en het Paterswoldsemeer ten zuiden van Groningen. Of bij de bossen, vennetjes en beken in Westerwolde, het gebied in het zuidoosten dat grenst aan Duitsland. Vogelspotters moeten juist naar het noordwesten van de provincie. Grenzend aan Friesland ligt Nationaal Park Lauwersmeer, een gebied waar het vooral in het voor- en najaar wemelt van de trekvogels, eenden en ganzen. Een stukje verderop vind je Pieterburen, waar je een kijkje kunt nemen bij het bekende Zeehondencentrum Pieterburen.

Iets koeler in het noorden

Dankzij de noordelijke ligging heeft Groningen over het algemeen net iets lagere temperaturen dan in de rest van Nederland. De zomers zijn daardoor iets koeler en in de winter zijn langere vorstperiodes mogelijk. Voor de rest verschilt het weerbeeld nauwelijks met dat van de rest van het land. Dat betekent gedurende het jaar altijd wel kans op een bui maar gelukkig ook vrij veel zon.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen