Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

München: bourgondische wereldstad in Beieren

De derde stad van Duitsland kun je gerust een wereldstad noemen. Bijna anderhalf miljoen inwoners, een hele hoop bezienswaardigheden en een internationale uitstraling. In het Zuid-Duitse München vind je tientallen historische gebouwen (waaronder enkele kastelen), musea, gezellige terrasjes, mooie winkels en prachtige parken. Kortom: alles voor een actief of ontspannen bezoekje. Een camping in de buurt van München is jouw perfect uitvalsbasis om deze bourgondische stad te ontdekken.

Oktoberfest

Bij veel mensen is München onlosmakelijk verbonden met het Oktoberfest. Dit jaarlijkse spektakel in het najaar bestaat al sinds 1810 en duurt een kleine drie weken. In tientallen tenten drinken mensen, veelal opgetuigd in traditionele klederdracht, allerlei in München gebrouwen biertjes. Ook zijn er twee wijntenten en kun je overal frisdrank en alcoholvrij bier bestellen. De bierfeesten worden opgevrolijkt met een kermis, een parade en livemuziek van blaaskapellen. Een echte aanrader dus als je in oktober in München bent.

Historisch centrum

In het centrum van de stad bewonder je het ene na het andere klassieke gebouw. Deze zijn gebouwd in diverse stijlen. Zo is er de gotische vrouwenkerk op het Marienplatz, met 99 meter letterlijk een van de hoogtepunten van de stad. Aan dit plein ligt ook het indrukwekkende Raadhuis. En dan is er nog het barokke Slot Nymphenburg, met prachtige tuinen om in te verdwalen.

Kunstliefhebbers hebben in München de keuze uit tientallen grote en kleinere musea. De belangrijkste liggen in de wijk Kunstareal. Daar wandel je in het Oude Kunstmuseum (Alte Pinakothek) langs dertiende-eeuwse schilderijen, terwijl je op een steenworp afstand in het Moderne Kunstmuseum (Pinakothek der Moderne) juist omringd wordt door hedendaagse en futuristische kunst en designs. 

Worst, winkels en Weihnachtsmarkt

Als je je dosis kunst en cultuur weer gehad hebt, is het tijd om energie op te doen. Dan zit je goed in het culinaire München. De stad staat onder andere bekend om de Weisswurst. Deze worst smaakt extra lekker met een Beiers biertje. Maar ook voor een luxe lunch in een van de hippere bistro’s kun je in München goed terecht. En voor een borrel ga je naar een van de cocktailbarretjes of wijnkelders.

Is je maag weer gevuld? Dan is het tijd om te gaan shoppen. En dat is in München een echt feestje. Je vindt er grote ketenwinkels en warenhuizen, maar kunt ook op zoek naar vintage in kleine boetiekjes of haute couture in chique zaken (bijvoorbeeld aan de Maximilianstrasse). Ook al koop je niks, een rustige wandeling is altijd aangenaam. Struinen door de stad is trouwens extra leuk met Kerstmis. Dan zijn de vele Weihnachtsmarkten het decor van gezelligheid en glühwein.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen