Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Gezelligheid en geschiedenis in Gent

De Vlaamse stad Gent is een heerlijke bestemming voor een stedentrip. Of je nu houdt van cultuur snuiven, winkelen of lekker eten en drinken, je komt zeker voldaan terug na een bezoek aan deze mooie stad vol historie en levendigheid.

Mysterieuze schilderijen en burchten

In het centrum van Gent kun je het stoere kasteel Het Gravensteen niet missen. Dit is een echte burcht met hoge muren, een gracht, kantelen en torentjes. Dwaal hier op eigen gelegenheid rond en geniet van het uitzicht tover de stad. Of kies voor een bezoek met een gids of een heuse comedytour (audio). En van comedy naar mysterie: in de prachtige Sint-Baafskathedraal kun je het wereldberoemde schilderij 'Het Lam Gods bewonderen'. Hier zit een spannend verhaal achter: één van de panelen is al sinds 1934 zoek en ondanks allerlei raadselachtige aanwijzingen nog steeds niet teruggevonden. Je leert alles over dit bijzondere werk en deze geschiedenis met een Neem dan een bezoek aan Augmented Reality-tour. Een aanrader.

Gentse Waterzooi

Door Gent loopt een netwerk van riviertjes en grachtjes, waaronder rivier de Leie. Het is dan ook leuk om de stad te ontdekken vanaf een bootje. Kies voor een rondvaart door de historische stad of huur zelf een bootje. Daarna een hapje eten? Wat dacht je van het toepasselijke streekgerecht 'Gentse Waterzooi'. Dit is een soort maaltijdsoep of stoofpotje met vis, groenten en aardappelen. Een lekker Belgisch biertje kan natuurlijk niet ontbreken.

Watersport en zwemmen in Blaarmeersen

Aan de rand van Gent ligt recreatiegebied Blaarmeersen. Je kunt hier zwemmen en watersporten bij het grote meer of een dagje tennissen, naar de speeltuin of een klimparcours volgen. Bij de gelijknamige Camping Blaarmeersen heb je dit alles binnen handbereik op slechts een kwartiertje fietsen van het centrum.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen