Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Aan de oever van de Ourthe

La Roche-en-Ardenne is een Franstalige plaats in België. Het ligt in de Belgische provincie Luxembourg aan de oevers van de rivier de Ourthe. Zoals de naam al zegt, vind je deze plaats in de Ardennen. La Roche ligt in een prachtige, bosrijke omgeving en is erg populair onder toeristen. Je kunt er wandelen, schitterend motorrijden en over de Ourthe kajakken, maar ook genieten op een terrasje kan in La Roche.

De natuur verkennen

Volg de oevers van de Ourthe, verken de bossen en beklim de bergen. Een vakantie in La Roche-en-Ardenne betekent ruimte genoeg om de natuur de verkennen. Vanuit jouw vakantiehuis sta je zo midden in het bos. Als geschiedenisliefhebber is een bezoek aan het beroemde kasteel van La Roche-en-Ardenne, het Château Féodal de La Roche-en-Ardenne, een uitstekend idee. Helaas zijn er na de bombardementen bij de Slag om de Ardennen alleen nog ruïnes over, maar deze herbergen een spannende legende.

In de omgeving van La Roche-en-Ardenne

Een groot deel van de stad is verwoest tijdens de Slag om de Ardennen in de Tweede Wereldoorlog. In het museum van de Slag om de Ardennen leer je over deze gebeurtenis. Dit museum heeft speciaal een deel gewijd aan de inzet van Britse soldaten. Voor kinderen is een bezoek aan het wildpark van La Roche-en-Ardenne een leuke activiteit. Dit grote park herbergt allerlei lokale dieren, zoals wolven en herten. Heel sfeervol is het historische centrum van Durbuy (30 km). Dit kleine plaatsje is inmiddels erg populair onder toeristen. Kom jij naar een camping in La Roche-en-Ardenne?

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen