Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Houffalize: mountainbike-hoofdstad van de wereld

Houffalize is een stadje in het oosten van België, zeer dicht bij de Luxemburgse grens. De sportieve fietser kent Houffalize ongetwijfeld, want hier in de Ardennen kun je geweldig mountainbiken. Dit komt omdat de stad in een dal ligt en wordt omringd door meerdere steile hellingen. Er zijn zes bekende routes, van zeer gemakkelijk tot moeilijk en technisch. Verder vinden er belangrijke internationale wedstrijden plaats in Houffalize en zijn er allerlei voorzieningen voor de mountainbiker. Ook is er een heus bikepark.

Meer dan fietsen alleen

De Ardennen zijn natuurlijk een fijn gebied voor de liefhebber van natuur. En van een actieve vakantie. Zo kun je wandelen in de bergen of een poging wagen om de rotswand Le Hérou (1.400 m) te beklimmen. Eenmaal boven kun je nagenieten van het uitzicht in de uitkijktoren Hotel Belvédère. Wandelaars kunnen via verschillende routes het gebied doorkruisen, bijvoorbeeld via de Wandelroute GR57.

Iets ten zuidoosten van Houffalize ligt het kanaal van Bernistap. Dit specifieke gedeelte is nooit helemaal afgemaakt, waardoor de natuur er de boel overwoekert. De ruïne van het kanaal en een tunnel zijn te bereiken via het naburige dorpje Buret. Maar let op: je mag het kanaal niet op, noch de tunnel in. Voor waterpret moet je dus ergens anders zijn, bijvoorbeeld in Vayamundo Aqua L’O. Dit is een leuk zwembad in Houffalize dat onderdeel uitmaakt van een vakantiepark. Ook leuk met het hele gezin: een bezoekje aan themapark Houtopia.

Kamperen aan het water

De twee campings in Houffalize liggen aan het riviertje de Ourthe Orientale (de oostelijke bovenloop van de Ourthe). Boek een verblijf op Camping Chasse et Pêche SA en zet je tent neer op de oever voor een geweldig uitzicht. Je gooit je hengel uit terwijl je in je tentje zit! De andere camping van Houffalize is Camping Du Viaduc. Ook hier kun je kamperen aan het water, maar alleen als je met een tent komt. Het tentenveld is niet overal even vlak, dus let daar even op. In de bosrijke omgeving van Houffalize kom je heerlijk tot rust na een inspannende mountainbiketocht.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen