Ga naar de homepage

Glampingvakantie in een yurt

Een originele vorm van glamping is een verblijf in een yurt. De yurt is een ronde tentsoort die voorheen werd gebruikt door rondtrekkende nomaden in de droge en koude steppegebieden van centraal-Azië. Tegenwoordig zijn er yurts in alle soorten en maten die comfortabel zijn ingericht met een groot tweepersoonsbed en opvallende kleurrijke meubels en kleden. Hier ervaar je het knusse kampeergevoel in luxe, met soms zelfs je eigen sanitair.

Het hele jaar door kamperen

Het fijne aan kamperen in een Yurt is dat de tent voor je klaarstaat en je zelf dus niet met spullen hoeft te sjouwen. Meestal is een yurt geschikt voor twee tot vier personen, maar soms ook voor meer. Het tentdoek is gemaakt van isolerend materiaal waardoor het zomers binnen nooit te warm wordt. Voor een extra bijzondere kampeerervaring ga je voor een nachtje in een yurt in de herfst of in de winter. Na een heerlijke wandeling kruip je gezellig voor de houtkachel. Door de ronde tentvorm kan de wind geen grip krijgen op de tent en dankzij het isolerende effect blijft de tent lekker warm. Perfect dus voor een romantisch nachtje weg in het najaar.

Leuk weetje: De yurt kent veel bijzondere voorouderlijke rituelen. Zo is het bijvoorbeeld gebruikelijk een yurt altijd met de rechtervoet te betreden zonder daarbij de drempel te raken. Benieuwd naar andere plekken waar je bijzonder kunt kamperen

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen