Ga naar de homepage

Kamperen in een tipitent

Slapen als een indiaan in een tipitent is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten. Overigens worden de woorden Tipitent en wigwam vaak door elkaar gebruikt. Hoewel de vormen van de tenten op elkaar lijken is het grootste verschil dat ze van verschillende materialen worden gemaakt. De tipitent was oorspronkelijk een kegelvormige tent die voornamelijk door de indianen werd gebruikt als woning. Het houten geraamte overdekt met dierenhuiden of canvas kon gemakkelijk worden opgezet en afgebouwd als de indianen moesten verhuizen.

Voorzieningen in een tipitent

Op steeds meer campings zie je de tipitent als bijzondere overnachtingsplek. Tegenwoordig zijn er verschillende varianten, van simpel tot zeer luxe. Een verblijf in een tipi is avontuurlijk en comfortabel. Je slaapt in een echt bed en soms heb je zelfs eigen sanitair! Er zijn glamping campings met tipitenten te vinden door heel Europa. Een selectie van onze campings waar je kunt overnachten in een tipitent:

Benieuwd naar andere plekken waar je bijzonder kunt kamperen?

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen