Ga naar de homepage

Camping Des Glaciers ****

Algemene gegevens
Toon op kaart
8,6
24 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Tussen de toppen van de Alpen
  • Grote klimmuur op de camping
  • Aan de voet van een gletsjer
  • Kamperen in de ongerepte natuur
  • Voor wandelaars en bergbeklimmers
  • Restaurants met Zwitserse keuken

Op een unieke locatie tussen de hoge toppen van de Zwitserse Alpen, in het zuidwesten van het land, ligt bergcamping Des Glaciers. Dit is een complete camping met een hartelijke uitstraling. De camping ligt op 1.600 meter hoogte aan de voet van een gletsjer. Je kampeert hier in het hart van de Val Ferret, een dal van het Mont Blancmassief. Een waar paradijs voor bergbeklimmers en wandelaars. Op het uitgestrekte kampeerterrein kampeer je op ruime staanplaatsen in de ongerepte natuur: op terrassen in de bossen of in de open weide. En altijd met fraai uitzicht op de steile bergtoppen.

Toon meer

Via Martigny kom je in het land van de sint-bernardshond. De weg richting de Grote Sint-Bernardpas leidt je naar Orsières. Neem daar afslag Val Ferret-La Fouly, en dan is het nog maar zo’n vijftien kilometer naar de camping. Het laatste stukje naar de camping, vanaf La Fouly, is een smalle, bochtige landweg. Deze is echter goed begaanbaar, ook voor de grotere caravan en camper. Aan het einde van deze weg ligt het weidse campingterrein. In het houten receptiegebouwtje word je hartelijk ontvangen. De enthousiaste campingmedewerker kan je er alles vertellen over de omgeving.

Kamperen in de ongerepte natuur

Kamperen midden in de ongerepte natuur en onder de sterren: op camping Des Glaciers kampeer je met een groot gevoel van vrijheid. Onafgebakende staanplaatsen van verschillende groottes liggen verspreid over het prachtige, weidse terrein. Kies voor een plekje in de schaduw van het dennenbos of juist in de zonnige weide. Verharde en deels onverharde weggetjes brengen je naar de staanplaatsen.

Het uitzicht vanaf je kampeerplaats is werkelijk fenomenaal, of je nu aan de rand van het bos staat of op een open grasveld. Het zicht op de bergtoppen en gletsjer maken je verblijf op de camping extra bijzonder.

Wandelaars en bergbeklimmers

Camping Des Glaciers is het ideale vertrekpunt voor fervente wandelaars en bergbeklimmers. Voor actieve kampeerders is de omgeving een waar paradijs. En omdat er vanuit de camping ook wandelroutes zijn voor de minder ervaren wandelaar, kunnen gezinnen met kinderen er ook prima uit de voeten. Ook rustzoekers vinden hun heil op de camping en in de omgeving, die ondanks haar ruige uiterlijk erg rustgevend is.

Voor wie het hogerop zoekt …

In een van de twee speeltuinen op de camping staat een grote klimmuur. Leuk voor wanneer je alvast een beetje wilt oefenen voor de grote klim, of wanneer je liever niet al te hoog de bergen in gaat. Maar vooral voor kinderen is deze klimmuur, die je uiteraard met beveiliging aan bestijgt, een mooie attractie. Ook vind je er een hoogteparcours met kabelbaan en een groot springkussen.

Zwitserse keuken

Bij de receptie zijn brood en enkele andere levensmiddelen te verkrijgen. Meer noodzakelijke boodschappen kun je doen in de kleine supermarkt in het dorp, op zo’n tien minuten lopen van de camping. Hier zijn ook meerdere restaurants waar je, na een lange bergwandeling, kunt genieten van een stevige maaltijd uit de Zwitserse keuken.

Rolstoeltoegankelijk sanitair

Het sanitair op de camping is modern en comfortabel. Over het campingterrein liggen enkele toiletgebouwen verspreid. Een van deze gebouwen is rolstoeltoegankelijk en is geschikt voor mindervaliden. Ook is er apart kinder sanitair.

Ontdek de overweldigende omgeving

De haast overweldigende natuur in de omgeving van de camping is te ontdekken via talrijke gemarkeerde wandelroutes van verschillende niveaus. Loop met de kinderen langs riviertjes en door alpenweides of trek van berghut naar berghut de hoogte in. De steile, rotsachtige bergen zijn perfect om te beklimmen. En van de toppen kun je het landschap met een parapente van hoog in de lucht bewonderen. De omgeving staat garant voor een bijzondere vakantie in een bijzonder landschap.

Ben je overigens van plan om meerdere keren per jaar terug te komen naar het gebied, dan is het aan te raden een PASS Saint-Bernard te nemen. Met deze pas heb je het hele jaar gratis toegang tot meer dan vijftien activiteiten en onbeperkt toegang tot skigebieden in Wallis. Ook kun je gratis reizen met het openbaar vervoer.

Bekijk campingwebsite 
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

R. Gmelig Meyling

"Idyllisch gelegen camping met uitstekend sanitair aan de voet van een gletsjer, mekka voor wandelaars van alle leeftijden. Plaatsen op terrassen, deels op een groot grasveld. Grote verblijfsruimte met computer en tv. Wandelparadijs tussen de bomen in een avontuurlijk park."

Inspecteur Dhr. R. Gmelig Meyling

R. Gmelig Meyling

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792501

Beoordelingen (24)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,6

Sanitair
8,4
Personeel
8,8
Prijs-kwaliteitverhouding
8,8
Kindvriendelijkheid
8,5
Sportfaciliteiten
8,1
Omgeving
8,8

Kees Blaak, op deze camping in juli 2023

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Schitterend gelegen grote camping in een heel mooi en natuurlijk dal. De plaatsen zijn groot en de sfeer is gemoedelijk.
Vanaf de camping kan je mooie wandelingen maken, eigenlijk heb je in het dal de auto nauwelijks nodig. Doordat de camping hoog ligt, wordt het wel snel fris 's avonds en 's nachts.
Sanitair wordt goed schoongehouden, maar als de camping vol zit, zijn er duidelijk te weinig toiletten en afwasbakken beschikbaar en ontstaan er vaak wachtrijen. Maar, dat is ook het enige minpuntje! Verder een topbestemming!

Marjolein, op deze camping in juli 2023

9,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Wat een heerlijke plek om te verblijven. 2 speeltuinen voor de kinderen, een klimmuur (wel eigen materiaal meenemen), een klimbos. Grenzend aan een rivier en ontelbaar veel mooie wandelingen te doen vanuit de camping. Schoon sanitair, ontbijtmogelijkheden. En waar je ook staat op de camping, je wordt altijd getrakteerd op een prachtig uitzicht op de bergen!

Tilleman, op deze camping in juni 2022

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Super camping met gigantisch mooi uitzicht, losse plaatsen kris kras over de camping, mooie regio met leuke plaatsjes.

Erik, op deze camping in juni 2022

8,5

Reisgezelschap: Paren

Prima vakantie gehad. Mooi weer en prachtige wandelingen vanuit de camping en directe omgeving. Geen moment verveeld. Rustige, mooie en goed onderhouden camping midden in de natuur. Vriendelijke en behulpzame medewerkers. Klimbos, klimwanden in de nabijheid van de camping (geen gebruik van gemaakt, maar zag er goed uit!)

Frans van der Leeuw, op deze camping in september 2021

8,4

Reisgezelschap: Alleengaand

Prachtig gelegen camping met prima voorzieningen. Vriendelijke mensen. Mooie camperplekken, niet boven op elkaar.

Lonneke, op deze camping in september 2021

7,1

Reisgezelschap: Paren

Je gaat naar deze camping voor de omgeving en het prachtige uitzicht.
Leuke plekken, zowel op een open veld, als onder de gletsjer.
Vriendelijk personeel, maar 1 persoon achter de receptie is echt te weinig: lange rijen.
Sanitair is schoon en voldoende aanwezig. Douche is slecht: veel te koud

Sjoerd Ten Oever, op deze camping in augustus 2020

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Voldeed prima aan de verwachtingen.
Ging ook uitstekend om de Corona regels/omstandigheden.
Prima vakantie van 2 weken gehad.

Marga Rabouw, op deze camping in juli 2020

7,9

Reisgezelschap: Paren

Wij komen hier al ruim 20 jaar. Geweldig goede service, schoon sanitair en prachtige grote kampeerplekken.

Rinie, op deze camping in juni 2020

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Prachtige camping, ruime plaatsen, fantastische omgeving. Jammer dat campingregels niet gehandhaafd worden. Vaak staat het er blauw van de rook door de open vuurtjes met hout uit het bos. Wat eens een camping was, waar het gezond vertoeven was, is deze veranderd in een ongezonde en onaangename omgeving. Hou er rekening mee dat de ongewenste stank tot diep in de nacht in je caravan hangt.

Reactie van de camping 28 augustus 2020

Vielen Dank für den Kommentar. Wir sind froh, dass Sie den Camping und umgebung geschätzt haben und werden aufpassen das die Regeln für offene Feuer verfolgt werden.

Rita GF, op deze camping in augustus 2019

8,6

Reisgezelschap: Paren

Grote camping met een mooi uitzicht. De weg er naar toe is al een belevenis. Personeel erg vriendelijk en behulpzaam in diverse talen.
Uitleen van haspels en stekkers wanneer je ver verwijderd bent van het elektriciteitskastje. Broodjes bestellen voor de volgende dag.
Sanitair niet naar verhouding aantal kamperplaatsen, douche- en afwaswater lauw.
Na 19 uur koelt het behoorlijk af en s nachts kan het goed koud zijn ( deken en muts meenemen )
Bij helder weer is er een enorme sterrenhemel te zien. Dicht bij een stoeltjeslift en diverse wandelroutes. Jammer dat het zo een duur land is, niet alleen in het dorpswinkeltje maar ook in de supermarkt en terras.

Reactie van de camping 16 oktober 2019

Thank you very much for your nice evaluation. We are happy you appreciated the help of the staff and nice walks.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 43,00
Richtprijs 2
€ 53,10
Openingsperiode *
12-05-2024 t/m 02-10-2024
Oppervlakte
7 ha
Hoogteligging
1.600m
Aantal toerplaatsen
290 (50 - 120m2)
Aantal huuraccommodaties
8
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Geldautomaat/geldopname mogelijk
  • Defibrillator
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Magnetron
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:01-06/30-09
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:4
  • Caravans
    • aantal:2
  • Tenten
    • bungalowtenten (aantal: 2)
  • Mountainbikes
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Springkussen
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Tennis
  • Jeu de boulesbaan
  • Klimmuur
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Gelegen in bos
  • Panorama
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.5 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0.5 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
Diversen
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Apart jeugdterrein

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 6.6° 10° 11.7° 10.2° 12.5° 7.8° 3.1°
Min 2.6° 1.9° 2.4° 4.1° 2.8° 0.9° -1.5°
Neerslag 95% 5% 5% 85% 5% 95% 90%
Windrichting NO NW O W NO W NW
Windkracht 2 2 1 2 2 3 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 65% 44 4
Feb 66% 47 5
Mrt 72% 50 6
Apr 76% 40 6
Mei 78% 42 6
Jun 74% 50 7
Jul 71% 62 8
Aug 73% 75 7
Sep 70% 55 7
Okt 65% 64 6
Nov 63% 57 4
Dec 61% 58 4

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Des Glaciers
    route de Tsamodet 36
    1944 / La Fouly
    Zwitserland
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    45°56'0"N 7°5'43"E
  • Martigny richting St. Bernhard. In Orsières richting La Fouly/Val Ferret nemen. Eind van het dorp rechts. Verkeersbord 'Verboden toegang' geldt niet voor campinggasten.

Contact

Contact

Wilt u camping Camping Des Glaciers boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.camping-glaciers.ch

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Des Glaciers. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping Des Glaciers ****

Camping Des Glaciers
Camping Des Glaciers
Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers
Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers Camping Des Glaciers

Camping Des Glaciers ****

Camping Des Glaciers
Camping Des Glaciers

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen