Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Bled in Slovenië

Campings in Bled zijn zeer geschikt voor kampeerders die cultuur en natuur graag combineren. Rond deze Sloveense stad en aan het Meer van Bled geniet u van een fijn verblijf op de camping. Bled is zowel qua historie als vanwege het avontuurlijke landschap een interessante vakantiebestemming!

Lees meer

Tips Bled
•    Bevaar het Meer van Bled in een traditionele Pletna
•    Bezoek het Kasteel van Bled en geniet van het fenomenale uitzicht
•    Ga een dagje zonnen en zwemmen aan het meer

Campings Bled: vakantie vol afwisseling
Campings in Bled, gelegen in de idyllische Julische Alpen,  zijn een ideale uitvalsbasis voor een afwisselende vakantie. Bled zit vol interessante bezienswaardigheden en is omringd door prachtige natuur. 

Campings in Bled hebben vaak excursieprogramma’s voor sportieve kampeerders en bieden meerdere ontspanningsmogelijkheden. Uiteraard kunt u met eigen tent, caravan of camper komen kamperen in Bled. Campings bieden daarnaast vaak de mogelijkheid om een accommodatie te huren. 

Bezienswaardigheden Bled
Het gebied waar de stad in ligt, wordt al eeuwen bewoond. U vindt er dan ook een aantal zeer oude bezienswaardigheden. Historisch gezien is de stad erg interessant. Hieronder drie absolute aanraders:

•    Kasteel van Bled
Een definitieve must see is het 16e-eeuwse Kasteel van Bled. Gelegen op een 130 metershoge rots, heeft u er een prachtig uitzicht!
•    Maria Hemelvaartskerk
Midden in het Meer van Bled ligt een klein eiland waarop deze kerk staat. Deze oorspronkelijk 15e-eeuse kerk heeft iets mythisch en is zeker een bezoek waard! 
•    Boottochtje in de Pletna
Absoluut doen: een boottocht over het meer in een traditionele Pletna. Dit is een soort gondel, die vroeger de pelgrims naar de kerk op het eiland bracht.

De natuur rondom uw camping in Bled vormt een geheel andere bron van plezier. U kunt zwemmen, duiken, roeien of vissen in het meer. Daarnaast behoren wandelen, fietsen en bergbeklimmen ook tot de mogelijkheden in de wijde omgeving van Bled. 

Weer in Bled
Wilt u warm weer op de camping? Bled heeft het mooiste weer in de maanden juni t/m augustus. De plaats kent een mild klimaat. Bled ligt tussen de Julische Alpen en de Karawanken. Hierdoor is de stad, anders dan de rest van Slovenië beschermd van de koude, noordelijke wind.

Vakantie in Bled is zomers dus het meest ideaal. U kunt vaak de hele zomer prima zwemmen in het meer, waarvan wordt gezegd dat het water een warme bron bevat.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen