Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in de Algarve, Portugals ‘gouden kust’

De Algarvekust is een van de mooiste kusten van Europa. Een blauwe lucht, zon, azuurblauwe zee en de uitgestrekte goudkleurige stranden maken de Algarve een perfecte zomerse kampeerbestemming voor gezinnen in het hoogseizoen. Maar kamperen in de Algarve is ook geliefd bij overwinteraars vanwege het zachte klimaat en de overweldigende hoeveelheid zon.

Veelzijdige landschappen in Zuid-Portugal

Tijdens een kampeerreis naar de zonovergoten Algarve zal het je verbazen hoeveel verschillende landschappen de regio je te bieden heeft. Steile kliffen, indrukwekkende vulkanische formaties en door de oceaan gehouwen rotsen wisselen elkaar af. Het heuvelachtige binnenland van de Algarve ligt vlak achter de kust en is nog vrijwel onaangetast. De Algarve leent zich dan ook perfect voor een rondreis langs de mooiste campings.

Activiteiten vanuit de camping in de Algarve

Vlak bij je camping in de Algarve is er voor iedereen genoeg te doen. Wil jij kajakken en snorkelen in Lagos? Of neem een duik- of surfles? Wie graag van de natuur wil genieten, kan vanaf Faro een excursie-boottocht maken naar het beschermde Natuurpark Ria Formosa. Hier kun je onder meer veel verschillende vogelsoorten spotten. Spot je liever dolfijnen? Dat kan in Albufeira!

Ook fiets- en wandelliefhebbers zitten goed op een camping in de Algarve. Fiets langs de kustlijn, op zoek naar de mooiste baai met het perfecte stukje strand om te picknicken. Of ga voor een uitdagende wandeltocht met spectaculaire vergezichten. Wat je zeker niet mag overslaan is een bezoekje aan ‘het einde van de wereld’, oftewel de Kaap Sint-Vincent. Dit is het meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. Hier zie je vanuit een hoge, vlakke bergtop met vuurtoren niets anders dan zee.

Lagos; kunst, cultuur en geschiedenis

De cultuurliefhebber kan een tripje naar het historische Lagos zeker op zijn lijstje zetten. Lagos is één van de oudste stadjes van de Portugese zuidkust. Dit stadje heeft een aangrijpende geschiedenis. Zo werd hier in 1444 een overdekte slavenmarkt gebouwd, de eerste in Europa. In het gebouw is tegenwoordig een slavernijmuseum gevestigd. Daarnaast heeft Lagos een uniek stadsaanzicht door de architectuur uit verschillende periodes. Voordat je na een dagje Lagos terugkeert naar de camping, eet je heerlijk bij een van de gezellige restaurantjes in de haven.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen