Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in de Algarve

De Algarve ligt in het zuidelijkste puntje van Portugal, waar een warm en zonnig klimaat heerst. Geen wonder dat veel kampeerders hier graag overwinteren. Veel campings zijn het hele jaar open, dus toert u gerust met uw camper of caravan rond langs verschillende campings. Op één camping blijven kan voordelig zijn, want veel campings bieden korting bij een langer verblijf. En een tijdje in een bungalow, stacaravan, mobilehome, chalet of ander soort vakantiewoning behoort ook tot de mogelijkheden. In dit gebied heeft u prachtig weer en zowel aan zee als in het binnenland kunt genieten van natuur en cultuur, interessante bezienswaardigheden bekijken of sportieve activiteiten ondernemen. In de omgeving kunt u bijvoorbeeld heel goed wandelen en fietsen. Een heerlijke vakantiebestemming dus. 

Tips voor een bezoek 

•    Parque natural da Ria Formosa
•    Monchiquegebergte
•    Het strand van Praia da Marinha
•    De hoofdstad Faro

Het afwisselende landschap 

Prachtige zandstranden langs de kust, maar ook een prachtig achterland. In de Algarve vindt u het allemaal! De Algarve ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft een schitterende kustlijn met rustige baaien, maar ook charmante vissersdorpjes. Langs de kust geniet u van de zon aan de zandstranden. Eén van de mooiste stranden ligt bij het stadje Lagoa; Praia da Marinha wordt geroemd om zijn heldere water, steile rotsen en kliffen. De kuststrook bestaat grotendeels uit natuurgebied (Parque natural da Ria Formosa), waar veel lagunes en diverse vogelsoorten te vinden zijn. 
In het binnenland ligt een heuvelachtig gebied. Hier vindt u een variatie aan groen, zoals kurkeiken, olijfboomgaarden, amandelbomen, eucalyptus, pijnbomen en lavendel. De hoogste top, Fóia, bevindt zich op ruim 900 meter in het Monchique-gebergte. U heeft hier een prachtig uitzicht. Aan de voet van  de berg Fóia bevinden zich de ruïnes van een oud, franciscaans klooster. 

Interessante steden 

De Algarve telt vele mooie steden, vol met bezienswaardigheden. Natuurlijk kunt u er prima winkelen in knusse straatjes en uitgebreid eten aan gezellige pleinen. 

Faro is de hoofdstad van de Algarve, waar diverse interessante, historische gebouwen te zien zijn, zoals het stadhuis, de kathedraal en het zeventiende-eeuwse kasteel. Bezoek eens het oudste deel van de stad: Cidade Velha’. 

Daarnaast zijn er in de omgeving nog diverse interessante steden te vinden, die u tijdens uw kampeervakantie niet over kunt slaan. Albufeira is één van de belangrijkste badplaatsen van Portugal. In Lagos vindt u de oudste kerk van de regio. In Quarteira geniet u van de historie en de fraaie boulevard. Tavira heeft een prachtige brug uit de Romeinse tijd, kronkelige straatjes en een gezellige kade met restaurants en cafés. 

Attracties en bezienswaardigheden

De Cabo de São Vicente, oftewel Kaap Sint-Vincent, vormt het zuidwestelijkste punt van het Europese vasteland vlak bij het dorp Sagres. De oude vuurtoren is een belangrijke baken langs de Atlantische kust

Wanneer u met kinderen gaat kamperen, dan zijn er in de Algarve genoeg activiteiten te vinden. Denk eens aan het waterpark Aqualand bij Armação de Pêra, pretpark Krazy World bij Algoz of waan je coureur in Karting Algarve in Almancil of op het racecircuit Autodrome do Algarve in Mexilhoeira Grande. Houd uw gezin van dieren? Ga dan eens naar de dierentuin van Lagos of het dolfinarium Zoomarine bij Albufeira. En bent u meer cultureel ingesteld, kies dan eens voor het kurkmuseum Fábrica do Inglês of het mijnwerkersplaatsje Cova dos Mouros.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen