Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in Alentejo

In de regio Alentejo in Portugal is het heerlijk om te kamperen. Het gebied is iets rustiger dan de toeristische Algarve en u kunt er prima wandelen en fietsen. Ook biedt Alentejo diverse mogelijkheden voor watersporters. Of u nu met uw eigen tent, caravan of camper op pad gaat, of verblijft in een bungalow, stacaravan of mobile home, in Alentejo zijn er genoeg campings waar u heerlijk kunt genieten in een prachtige omgeving. 

Tips voor een bezoek aan Alentejo

•    De Costa Dourada. 
•    Eén van de natuurparken, bijvoorbeeld Natuurpark S. Mamede.
•    De hoofdstad Évora, met historisch centrum dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
•    De stad Portalegre, voormalige strategische stad met drie kasteeltorens.

Het afwisselende landschap van Alentejo

Het landschap van Alentejo is enorm gevarieerd. Aan de westkust ligt de Costa Dourada, waar u kunt genieten van zon, zee en strand. Hier liggen diverse campings op een steenworp van de Atlantische Oceaan. Het kustgebied van de zuidelijke Alentejo valt deels samen met een beschermd natuurgebied Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Hier vindt je vaak nog ongerepte, intieme strandjes, maar ook steile kliffen.

In het oosten van Portugal ligt een ander natuurpark; Parque Natural da Serra de São Mamede. Hier groeien veel kastanjes en kurkeiken. In dit groene gebergte zijn historische overblijfselen van menselijke beschavingen te vinden. Vooral voor vogelliefhebbers is het park erg interessant. Er lopen een aantal wandelroutes door het park en op het hoogste punt van het gebergte heeft u een prachtig uitzicht. 

In Alentejo zijn diverse dammen gebouwd, zodat er stuwmeren ontstonden. Zo worden de agrarische gebieden bevloeid. De bekendste dam is de Alqueva-dam in de Guadianarivier. De langste rivier van Portugal is de Taag, waar Alentejo zijn naam aan te danken heeft: ‘over de Taag’. Langs de oevers wordt wijn verbouwd. 

Interessante steden in Alentejo

Évora is de hoofdstad van Alentejo. De historische binnenstad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn diverse interessante bouwwerken te zien, zoals een paleis, de universiteit, diverse kerken, een aquaduct en de Romeinse tempel. 

Portalegre heeft een rijke geschiedenis met betrekking tot het weven van tapijten, waar ook een museum over is. Ook is er een museum over de kurkproductie. In de oude binnenstad zijn veel smalle straatjes, die kenmerkend zijn voor veel Portugese plaatsen. U kunt er gezellig winkelen en iets drinken op een terrasje. 

In Alentejo liggen slechts enkele steden, maar veel kleine dorpjes. In de dorpjes zijn veel witte huisjes met typische lange, opengewerkte schoorstenen. In veel plaatsen zijn Moorse of Romeinse gebouwen en andere overblijfselen uit die tijd te vinden. Uiteraard zijn in alle Portugese dorpjes gezellige markten te vinden. Aan de Costa Dourada vindt u kleine badplaatsen met mooie zandstranden. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen