Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings aan de Wolfgangsee in Oostenrijk

De fotogenieke en heldere Wolfgangsee is een populair toeristisch gebied om te kamperen, gelegen in Salzkammergut en voor een klein deel in Ober-Österreich. Dit meer staat bekend om zijn leuke campings en geweldige watersportmogelijkheden met overal natuurstranden, ligweiden en bootverhuur. De Wolfgangsee wordt omringd door prachtige bergen en gezellige vakantiedorpjes, de meeste op loopafstand van de camping. Wie kent niet het hotel ‘Im Weißen Rössl’ in Sankt Wolfgang im Salzkammergut, beroemd door de gelijknamige opera van Ralph Benatzky?

Van watersport tot wintersport

De Wolfgangsee is alleen al plezierig om er gewoon te ‘zijn’. Het meer, de campings, de heerlijke dorpen waar je lekker kunt flaneren over de boulevard langs het meer, een prachtige omgeving. Vele aspecten maken een verblijf op een van de campings aan de Wolfgangsee tot een waar genoegen: de historie, de architectuur, de regionale keuken, het klimaat, de tradities, evenementen en het bekoorlijke landschap.

 

Een boottocht over de Wolfgangsee mag u niet missen. Bekijkt u die leuke kustplaatsjes eens van de andere kant. U kunt bij elk dorpje uitstappen! U kunt ook rondom het meer fietsen (e-bikes te huur!) of op een iets hoger niveau mountainbiken. De mensen van de receptie op de camping kunnen u er alles over vertellen. In de winter biedt de omgeving van de Wolfgangsee ongekende wintersportmogelijkheden.

Uitdaging voor sportievelingen

De omgeving, zeker in de buurt van Strobl, Sankt Gilgen of bij Wildpark Kleefeld, is een waar wandel- en klimparadijs. Voor iedereen zijn er voldoende routes ter beschikking en onderweg kunt u rusten in een van de vele almenhutten. Diverse liften brengen u makkelijk boven in de bergen vanwaaruit u een prachtig uitzicht geniet. Ook is er een zomerrodelbaan. Laat uw kinderen het Dorf der Tiere zien, een leuke kinderboerderij en speeltuin aan de Wolfgangsee. En het is allemaal niet ver van de camping …

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd