Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Wenen

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Wenen

Bas van Wieringen

De weg was dichtbij en gaf veel geluid.

De schitterende, bruisende hoofdstad van Oostenrijk

Wenen is de stad van opera, klassieke muziek, majestueuze paleizen en prinses Sisi. Het is een schitterende plaats met veel cultuur, muziek en architectuur. Je hoeft eigenlijk niet op zoek naar bezienswaardigheden in Wenen, want je valt in het historische centrum van de ene prachtige straat in de andere. De binnenstad van Wenen staat niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Je vindt er bijvoorbeeld de Stephansdomkathedraal en in de Hofburg, het voormalig winterverblijf van de keizer, het Sisi-museum. Natuurlijk is ook de Weense Staatsopera aan de Ringstraße het bewonderen waard.

Kerken, paleizen en kathedralen

Houd je van kerken en kathedralen, dan ben je in Wenen aan het juiste adres. Denk aan de eerder genoemde Stephansdomkathedraal, en de Votiefkerk en de aparte Maria am Gestade-kerk. Nog niet uitgekeken? Bezoek dan zeker de imposante Karlskirche of een van de vele andere kerken en kathedralen. Wenen heeft ook veel paleizen. Bezoek het Slot Belvedere bestaande uit het Untere en Obere Belvedere, met een grote kunstcollectie in het Obere Belvedere, en het gigantische Schloss Schönbrunn. Ook in de vele parken is genoeg te zien. In Burggartenpark vind je bijvoorbeeld het standbeeld van Mozart en in het stadspark staan diverse beelden, onder andere van Johann Strauss. Aan het begin van de zomer geniet je van lekkere temperaturen en een fijn zonnetje. Een goede keus voor een bezoek aan een camping in Wenen.

Smikkelen en smullen

De kers op de taart is, letterlijk en figuurlijk, te vinden in de diverse restaurants en cafés. Wanneer je in Wenen bent, moet je eigenlijk wel de iconische Sacher-Torte proeven. Deze chocoladetaart kun je kopen in diverse restaurants, maar het resultaat van het echte recept proef je in het Café Sacher of een van de Sacher-restaurants. Probeer ook vooral een van de vele Weense koffiespecialiteiten in een Kaffeehaus. Hierna ben je weer helemaal opgeladen om een van de vele musea en natuurlijk de Spaanse Rijschool te bezoeken. Heb je inmiddels behoefte om je benen te laten rusten? Geen probleem, het openbaar vervoer van de stad is uitstekend.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen