Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping in Tirol

Oostenrijk en zeker Tirol is vooral bekend om zijn uitstekende wintersportgebieden: Nauders, Sankt Anton, Gerlos en nog veel meer natuurlijk. Toch zou u, vanaf een camping in Tirol, de indrukwekkende natuur van het berglandschap in de zomer eens moeten ervaren.

Kamperen in Tirol: het èchte Oostenrijk!

Wie aan Oostenrijk denkt, denkt aan Tirol. De muziek, het landschap, de tradities en de klederdracht worden allemaal ervaren als 'typisch Oostenrijks'. Tijdens uw kampeervakantie in Tirol kunt u eindeloze wandelingen maken, raften en kanoën op de bergrivieren en parasailen vanaf de toppen. Met name de Hohe Tauern, het grootste natuurgebied van Oostenrijk, is zeer in trek bij de sportievere natuurliefhebbers die gaan kamperen in Tirol.

De grootste stad in Tirol Innsbruck kennen veel toeristen alleen als de toegangspoort naar de Brennerpas richting Italië, maar het is eigenlijk zonde om het oude Innsbruck links te laten liggen. De stad waar ooit de Olympische Winterspelen werden gehouden heeft een prachtig centrum, met winkels en restaurants onder oude zuilengalerijen. De stad is rijk geworden dankzij de omringende (en tegenwoordig gesloten) zilvermijnen en nog altijd vol historische gebouwen.

Meer van deze tijd en ook goed te bereiken vanaf de campings in Tirol is de Alpenzoo en bij Schwaz kunt u met een treintje een interessante museum-zilvermijn in. In het noorden van Tirol is het landschap weer heel anders; bij Reutte sluit het idyllische middelgebergte aan op het groene sprookjeslandschap van de Allgäu in Zuid-Duistland, het gebied van de sprookjeskastelen als Neuschwanstein en Hohenschwangau. In het westen vindt u de prachtige dalen Lechtal en ötztal, bekend van de vondst van de overblijfselen van de prehistorische bergbewoner 'ötzi'.

Als u langere tijd door wilt brengen in de fraaie Alpen, is het leuk om rond te reizen. Tijdens een rondreis door het Alpengebied pakt u namelijk naast Tirol, ook de mooie Italiaanse Dolomieten mee.