Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Oslo

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Oslo

Kaat Delbeke

Zeer goed

Jansen

Mooie regio

ed oldeman

Prachtige stad met name het Vigeland Park. Behalve Oslo hebben we niets bezocht.

Campings in of in de buurt van Oslo

Oslo is de grootste stad van Noorwegen en ligt aan het begin van de Oslofjord. Hoewel de stad door zowel toeristen als inwoners qua architectuur niet zozeer als mooi wordt ervaren, is Oslo met 40 eilanden, 343 meren en talloze parken en open gebieden binnen de stadsgrenzen wel een hele groene stad. Kamperen op een camping in Oslo is dan ook meer dan de moeite waard. Oslo wordt bovendien omringd door groene heuvels en bergen. En met meer dan 50 musea is er in deze Scandinavische stad toch heel veel moois te ontdekken.

Kamperen

De campings in en nabij Oslo bieden kampeerders schitterende natuur, rust en ruimte, maar zijn ook de ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Een meer, rivier of beekje om in te zwemmen of in te vissen (zalm!) is nooit ver weg. De vele zand- en kiezelstrandjes lenen zich hier uitstekend voor.

Zien en doen: tips

  • Wandelend langs Karl Johans Gate zie je Noorwegen in een notendop: parlementsgebouw Stortinget, de indrukwekkende Domkirke en ten slotte Slottet, het koninklijk paleis.
  • Bezoek in de stad zeker het dertiende-eeuwse fort het Akershus en Gamlebyen (de oude stad).
  • Met kinderen zijn het Vikingskipshuset en het Frammuseum aanraders.

Weer

Het klimaat in Oslo is door de invloed van de zee aangenamer dan dat in de rest van Noorwegen. De temperaturen liggen in de zomer rond de 21°C. De zomers zijn bovendien vrij droog: er valt minder regen dan in de rest van Noorwegen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen