Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Oslo

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Oslo

Kaat Delbeke

Zeer goed

Jansen

Mooie regio

ed oldeman

Prachtige stad met name het Vigeland Park. Behalve Oslo hebben we niets bezocht.

Kunst en cultuur

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen. Breng vooral een bezoek aan deze stad aan het Oslofjord. De metropool ligt in het zuidoosten van het Scandinavische land en staat bol van kunst en cultuur.

De beeldenparken

Er zijn tientallen musea en meerdere beeldenparken. Bezoek bijvoorbeeld de beeldenparken Frogner Park in het centrum van de stad of het Ekebergpark aan de rand van Oslo. Maak ook een wandeling door de belangrijkste straat van Oslo: de Karl Johans gate. Onderweg doe je al verschillende bezienswaardigheden aan, zoals het koninklijk paleis ‘Slottet’, het parlement ‘Stortinget’ en het monumentale Nationaltheatret.

Natuurlijk: een museumbezoek

Wanneer je in Oslo bent, is een bezoek aan een museum bijna een vereiste. Er is zo veel om uit te kiezen, zoals het Kon-tiki museum, het Norsk Folkemuseum en het nieuwe Munch Museum (opent op 22-10-2021). Ook het dertiende eeuwse Akershus-fort is de moeite waard. Wanneer je de stad met kinderen bezoekt, is het Fram, het polar exploratie museum, erg leuk.

Groene stad

Oslo is een heel groene stad. Het heeft veertig eilanden, 343 meren en verschillende parken. Kamperen in het groen in en rondom Oslo is dan ook zeker de moeite waard. Mocht je de drukte van de stad zat zijn, dan kun je je altijd terugtrekken in de prachtige natuur. En gezien de hoeveelheid water in de buurt, is er altijd wel een plek om te vissen of te zwemmen. Je geniet er van een gemiddelde zomerse temperatuur van 21°C.

Een lust voor het oog

Het Oslofjord is een schitterende bestemming om helemaal tot rust te komen en een lust voor het oog. Er liggen verschillende kustplaatsjes en strandjes aan het fjord. Bewonder bijvoorbeeld de houten huisjes van kustplaats Son of Sörenga havsbad, een modern stadsstrand in Oslo. Interessant om te weten: de fjorden van Noorwegen zijn beschermd door UNESCO.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen