Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Wassenaar: Duinrell, stranddagjes en cultuur

Een chique plaats in Zuid-Holland op loopafstand van de zee. Ja, Wassenaar is een heerlijke plek voor een vakantie vol zon, zee en zand. Maar met Duinrell heeft Wassenaar ook een flinke troef in handen voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. En het centrum, Museum Voorlinden en de vele rijksmonumenten (wel 300!) zijn de reden dat kunst- en cultuurliefhebbers ook aan hun trekken komen in het verrassend diverse stadje. Kortom: kamperen op een camping in Wassenaar is vakantie vieren met voor ieder wat wils.

Waterpret in Wassenaar

Alom bekend bij kinderen en volwassenen: Duinrell. Dit attractie- en waterpark in Wassenaar zorgt al jaren voor een glimlach op de gezichten van jong en oud. Het Tikibad is het grootste waterpark van de Benelux. Dat zwemcomplex in combinatie met een gedeelte met allerlei achtbanen en andere attracties maakt van Duinrell een plek vol plezier in het water en op het droge. Een gevarieerd dagje uit gegarandeerd! Het bijbehorende camping-vakantiepark is de perfecte plek om hier volop van te genieten.

Sportief op het strand, in zee en op de renbaan

Zwemmen, spetteren en spelen kan ook in zee. Vanaf het centrum fiets je in zo’n twintig minuten naar het strand van Wassenaar. De route door het duingebied is erg fraai, al is er geen apart fietspad. De kustlijn is zo’n acht kilometer lang, genoeg plek voor iedereen dus. Watersporten kan bij het gedeelte dat de Wassenaarse Slag heet. Wassenaar is ook sportief op een ander vlak. De plaats staat namelijk bekend om de paardenrennen die er georganiseerd worden, bijvoorbeeld op landgoed-renbaan Duindigt. De koersen zijn spectaculaire evenementen waar bezoekers uit binnen- en buitenland op afkomen.

Cultuur snuiven

Een deel van Wassenaar is een beschermd dorpsgezicht. Dat is een gebied met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Met meer dan 300 rijksmonumenten en 115 gemeentelijke monumenten is er genoeg cultuurschoon in de gemeente. Kunst en cultuur hebben ook een prominente plek in Museum Voorlinden. Hier kun je allerlei moderne en hedendaagse kunst bewonderen. Ook de museumtuin mag er zijn. Het museum zelf spreekt van een ‘totaalbelevenis van kunst, natuur en architectuur’. Met een kasteel (Oud-Wassenaar), neogotische kerk (Sint-Willibrorduskerk) en windmolen (Windlust) vind je meer fraaie gebouwen in Wassenaar. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen