Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Katwijk aan Zee: bruisende badplaats in Zuid-Holland

Kamperen in Katwijk aan Zee is genieten van een vakantie vol zon, zee en zand. Het brede strand, meerdere paviljoens, beachclubs en de lange boulevard: hier aan de Zuid-Hollandse kust is waterpret nooit ver weg. Ook voor toeristen met een liefde voor kunst, cultuur en architectuur is Katwijk een boeiende bestemming.

Meer dan een badplaats

In Katwijk vind je twee mooie kerken, de Andreaskerk uit 1480 en de Nieuwe kerk uit 1885. Ook ligt er een bijzondere Soefitempel (het soefisme is een religieuze beweging) in Katwijk, de enige ter wereld. Liefhebbers van kunst moeten zeker een bezoekje brengen aan het Katwijks Museum. Je vindt er een collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders. Bekende namen zijn Jan Toorop en German Grobe.

Vuurtoren en Vlaggeduin

De Vuurbaak (ook wel Vierboet genoemd) is de naam van de op een na oudste vuurtoren van ons land. De twaalf meter hoge vuurtoren is gebouwd in 1605. Sinds 1971 is de Vuurbaak een rijksmonument. In de zomermaanden mag je de vuurtoren beklimmen. Een ander hoog punt is Katwijk is de Waarnemingspost. Dit natuurlijke punt ligt op de Vlaggeduin, gelegen ten zuiden van Katwijk. Er ligt een bunker die dikwijls met graffiti is versierd.

Kamperen in Katwijk

In Katwijk aan Zee vind je twee grote campings: Strandcamping Zuidduinen en Molecaten Park Noordduinen. Strandcamping Zuidduinen is een goed verzorgde camping in de duinen, ten zuiden van Katwijk aan Zee. Molecaten Park Noordduinen ligt juist ten noorden van Katwijk. Ook deze camping is ruim opgezet en heeft een fraaie ligging dicht bij zee.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen