Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Ontdek de rijkdommen van de zee in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is het meest zuidelijke deel van de provincie Zeeland en wordt ingeklemd door de Westerschelde, de Noordzee en de grens met België. Het gebied staat bekend om de brede stranden, waar je geniet van de zon en de zee. Maar ook de kleine dorpjes, haventjes, culinaire lekkernijen als Zeeuwse mosselen en de natuur zijn de moeite waard.

De Zeeuwse kust

Het leven in Zeeuws-Vlaanderen staat veelal in het teken van de zee. En je vakantie waarschijnlijk ook. De meeste campings liggen dan ook aan de Noordzeekust, in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Vooral de badplaatsen Cadzand en Nieuwvliet zijn populair. Niet alleen om er op je strandhanddoek te genieten van de zon, maar ook om actief bezig te zijn. De zee en de brede stranden zijn namelijk ook erg geschikt voor water- en strandsporten.

Achter de kust ligt een binnenland vol natuurschatten. Fiets met je kop in de wind door de duinen en langs kreken en plassen. Geniet van weidse vergezichten en zie hoe talloze vogels zich tegoed doen aan het weelderige landschap. En op zandplaten als Hooge Platen zijn zelfs zeehonden geen zeldzaamheid. Ga met een gids op pad door het Verdronken Land van Saeftinghe, wandel door de Clingse bossen of ga vogels spotten in Zwarte Polder of Sophiapolder.

Vissersdorpen en Belgische parels

Op je tocht door het Zeeuwse landschap kom je ook tal van mooie, knusse dorpjes en stadjes tegen. Aan de haven in vissersdorp Breskens geniet je van verse vis en mosselpannetjes terwijl je uitkijkt over de Westerschelde en de Noordzee. Tegen de grens met België vind je het schilderachtige Sluis, een oud vestingstadje met de enige belfort van Nederland. En zo dicht bij de Belgische grens is ook een uitstapje naar onze zuiderburen zo gemaakt. Belgische pareltjes als Antwerpen, Gent en Brugge liggen binnen handbereik en vormen een leuke dagbestemming tijdens je vakantie.

De Zeeuwse zon

Het weer in Zeeuws-Vlaanderen wordt sterk beïnvloed door de zee. Hierdoor ontstaat er een gematigd zeeklimaat met aangename zomers en weinig vorstperiodes in de winter. En hoewel een buitje regelmatig mogelijk is, schijnt de zon in Zeeuws-Vlaanderen – zeker aan de kust – veel vaker dan gemiddeld in het land. Ook de zeewatertemperatuur is ’s zomers hoger dan gemiddeld.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen