Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings in Walcheren in Zeeland

Wat u ook ontdekt en waar in Walcheren u ook bent, u zult zien dat de zee altijd onderdeel is van het leven van de Zeeuw. Geniet van eindeloze vergezichten, zon, zee en strand, natuur en cultuur, middeleeuwse binnenstadjes, moderne architectuur, een groots maritiem verleden en de moderne deltawerken; Walcheren is ontzettend veelzijdig.

Tips 

•    De stranden van Zeeland zijn de grootste toeristiche attractie. Rust na een lange strandwandeling uit in een van de talloze strandpaviljoens. In de zomer geniet u van de zon en in het najaar kunt u lekker uitwaaien aan het strand.
•    Vlissingen is ideaal voor een dagje uit. Flaneer over de boulevard op een prachtige zomerdag. De voorbijvarende vrachtschepen varen dicht langs de kust en het lijkt of u ze zo kan aanraken. De skyline van Vlissingen staat in contrast met de bijzondere middeleeuwse karakter van de binnenstad.
•    De echte Zeeuwse mosselen eet u natuurlijk in Zeeland. In de hoofdstad van Zeeland, Domburg, zijn talloze cafeetjes en gezellige terrasjes te vinden voor een lekkere maaltijd na een dagje winkelen.

Kamperen aan zee en strand

Walcheren is al twee eeuwen door land verbonden aan Nederland. Toch heeft Walcheren nog alle kenmerken van een eiland. Er is aan drie kanten water en op een van de campings in Walcheren overnacht u met uw tent, caravan of camper altijd dicht bij zee. U vindt in Walcheren prachtige lange zandstranden voor urenlang wandelplezier. De meeste stranden van Walcheren zijn al talloze malen bekroond met het internationale eco-keurmerk “de Blauwe Vlag”. Zo ook de stranden van Domburg, Zoutelande en Westkapelle. Overigens heeft het strand van Westkapelle zelfs de bijnaam “de Zeeuwse Rivièra”.

Surfen, zeilen, kitesurfen, vliegeren, paardrijden, wandelen. Aan de stranden van Walcheren worden allerlei (water)sporten beoefend. Walcheren heeft voor iedere kampeerder die zowel een actieve als ontspannen vakantie zoekt, genoeg te bieden. Op www.vvvzeeland.nl vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw kampeervakantie helemaal compleet te maken. U vindt er diverse fiets- en wandelroutes zoals een culinaire route en culturele route door boerendorpen en langs oude monumenten en informatie over natuur en cultuur in de regio.

Bezienswaardigheden

De regio Walcheren is een van de meest toeristische gebieden in Zeeland. Niet alleen de vele kilometers aan lange zandstranden trekken bezoekers uit binnen- en buitenland. Ook door de Zeeuwse gastvrijheid, de natuurlijke omgeving en het culturele erfgoed is Walcheren een populaire vakantiebestemming. De campings in Walcheren zijn een ideaal uitgangspunt om de cultuur van de regio te verkennen:
 
•    Het verleden herleeft in Fort Rammekens vlakbij Vlissingen. Het fort dateert uit 1547 en is daarmee het oudste zeefort van West-Europa. Indrukwekkend is de binnenkomst door de metershoge, houten toegangspoort. Daarna kunt al dan niet onder begeleiding van een gids ronddwalen door de bastions, de voormalige kruitkamers en de kazematten. Vanaf het fort heeft u een fraai uitzicht op de Westerschelde en Zeeuws-Vlaanderen. Fort Rammekens is geopend van april t/m oktober.

•    Tussen Oostkapelle en Domburg ligt natuurgebied De Manteling van Walcheren. Vrijwel nergens anders in Europa groeien loofbomen zó dicht op de kust als hier. In het natuurgebied wandelt u door bossen, over stukken duin, in statige lanen en door slingerpaadjes. U ontdekt statige landhuizen en prachtige tuinen uit de 17e en 18e eeuw zoals Westhove en Berkenbosch. In de voormalige oranjerie van Kasteel Westhove vindt u het museum Terra Maris, een mooi interactief museum over de natuur en het landschap van Zeeland.

•    In Vlissingen kunt u zich een hele dag vermaken in het Zeeuws maritiem museum MuZEEum. Het museum is gevestigd in een bijzonder pand waar moderne architectuur met monumentale panden is verbonden. 
In zeeaquarium Het Arsenaal kan jong en oud op piratenavontuur in de onderwaterwereld en de scheepsimulator. Beklim ook het 65 meter hoge Kraaiennest voor een prachtig uitzicht over Vlissingen. Een leuk dagje uit voor het hele gezin. 

Het weer

Walcheren is aan drie zijden omringd door water en de invloed van de zee is goed merkbaar. Door het zeewater worden temperaturen iets afgevlakt en extreme wisselingen in temperatuur zijn er daardoor zelden. Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland. In de zomer is het aangenaam en niet te heet. De Noordzee is bij Zeeland relatief ondiep en in de zomer warmt het zeewater dan ook snel op. Ook een warme zeestroming van de Atlantische Oceaan heeft een grote invloed op de gemiddelde zeetemperatuur. In de zomermaanden is de gemiddelde zeetemperatuur rond de 20 graden Celcius en dus warm genoeg om lekker in te zwemmen.

Doordat Zeeland een open en weids landschap heeft, heeft de wind op sommige dagen vrij spel. Een windscherm meenemen naar het strand is dan aan te raden. Op warme dagen biedt de wind juist de nodige verkoeling. De gemiddelde neerslag is redelijk gelijkmatig over het jaar verdeeld. Er kunnen echter perioden zijn met meer regen. In de herfst neemt de kracht van de wind over de Noordzee toe met hoge golven als resultaat. Het kan in het najaar wel eens flink stormen door de harde westenwind. In de winter vriest het maar zelden.

Als gevolg van het coronavirus kunnen openingsdata van campings op onze website niet helemaal juist zijn. Meer nieuws over kamperen in Corona-tijd >