Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Walcheren: Zeeuws kampeerparadijs aan de zee

Walcheren is misschien wel de meest veelzijdige regio van Zeeland. Ingesloten tussen de Noordzee, de Westerschelde en het Veerse Meer geniet je op dit schiereiland van eindeloze vergezichten, zon, zee, strand, natuur en cultuur. Wandel en fiets door de duinen, flaneer over de boulevard in Vlissingen en sluit de dag af met een van de heerlijke streekgerechten.

Hier aan de kust

De Walcherse kust is een populaire vakantiebestemming. In het voor- en najaar om even uit te waaien en in de zomermaanden om te zonnen op het strand. Badplaatsen als Zoutelande, Westkapelle en Domburg beschikken over brede stranden en gezellige strandpaviljoens en restaurantjes. Zo kan je na een dagje in de zon nog nagenieten met een drankje of met échte Zeeuwse mosselen. De kuststrook is ook geliefd bij watersporters die er graag komen surfen, zeilen of kitesurfen.

De Zeeuwen leven al eeuwenlang met het water en over dit maritieme verleden leer je alles in het Zeeuws Museum in Middelburg en het MuZEEum in Vlissingen. Beide steden zijn een mooie combinatie van eigentijdse gebouwen en een historisch verleden en zijn ideaal voor een dagje uit. Rust even uit op de gezellige terrassen en pleinen, bekijk de voorbijvarende schepen vanaf de kade in Vlissingen of beleef een echt piratenavontuur in het Arsenaal.

Van fort tot fuut

Door de relatief korte afstanden is Walcheren een paradijs voor wandelaars en fietsers. De camping is vaak een mooi vertrekpunt voor een tocht door de omgeving vol natuur en cultureel erfgoed. Beleef het verleden in Fort Rammekens – het oudste zeefort van West-Europa – en geniet van het uitzicht over de Westerschelde en Zeeuws-Vlaanderen. Of bezoek natuurgebied De Manteling van Walcheren en wandel door de bossen met loofbomen en langs statige middeleeuwse landhuizen. En ook de kreken, plassen en meren – waar het wemelt van bijzondere vogels als de geoorde fuut, de kuifduiker en de ijsvogel – zijn mooie plekken om even heerlijk te ontspannen.

Zonnig Zeeland

Walcheren is aan drie zijden omringd door water en de invloed van de zee is goed merkbaar. Hierdoor verlopen de zomers vaak aangenaam en niet te heet. Bovendien zorgt de wind vanaf zee op warme dagen voor wat verkoeling. Zonnig is het echter wel en qua aantal zonuren staat Zeeland steevast in de top van Nederland. En doordat de Noordzee bij Walcheren relatief ondiep is, warmt het zeewater in de zomer snel op. Ideaal voor een duik!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen