Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Oude huisjes, smalle straatjes en klinkerweggetjes

Op ongeveer twaalf kilometer van de grens met Duitsland vind je het stadje Ootmarsum. Deze Twentse plaats zal je hart stelen. Het lijkt hier alsof de tijd heeft stilgestaan. Het sfeervolle Ootmarsum heeft een historische centrum met oude huisjes, smalle straatjes en klinkerweggetjes. Je vindt hier nog veel traditionele gebruiken, zoals de paasvuren en het bijzondere Vlöggeln. Boek met Pasen een overnachting in Ootmarsum om deze tradities met eigen ogen te bewonderen. Verschillende van deze tradities zijn immaterieel erfgoed.

Oude ambachten bewonderen

Een bekend fenomeen in Ootmarsum is de jaarlijkse Siepelmarkten. Tijdens deze markten kun je oude ambachten in de praktijk zien. Leer bijvoorbeeld hoe een klompenmaker of mandenvlechter te werk gaat. Wil je nog meer geschiedenis herbeleven? Ga dan naar het Openluchtmuseum Ootmarsum. Hier word je terug in de tijd geworpen. Heb jij al eens een ‘Heinenboer’ of een ‘Bakspieker’ gezien? Maar voor de historische sfeer hoef je eigenlijk niet eens naar een museum. De straten van ‘Oatmöske’ zijn al museummateriaal op zich. In Ootmarsum vind je geen grootschalige industrie, maar een historisch centrum met prachtige vakwerkhuizen.

Winkelen, kust en midwinterhoornblazen

Er zijn nog veel meer mooie dingen te zien in deze plaats. Ootmarsum herbergt verschillende galerieën en in augustus vindt er een van de grootste openluchtexposities van Nederland plaats. Ben je geen kunstliefhebber? Ga dan een dagje winkelen in Enschede, bezoek Hengelo of steek de grens over naar het waterrijke Nordhorn. Ootmarsum is een van de koudere plaatsen van Nederland. Toch kun je in de zomer rekenen op een temperatuur van rond de 23 graden Celsius. Ook ’s winters is een vakantie in Ootmarsum een goed idee. Door de lagere temperaturen is er meer kans op sneeuw. Het midwinterhoornblazen dat rond Kerstmis in de omgeving plaatsvindt geeft het geheel een unieke sfeer.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen