Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Haaksbergen

In het oosten van het land, tegen de Duitse grens aan, ligt Haaksbergen. Om dit dorp heen liggen veel mooie wandel- en fietsroutes. Bijzonder aan Haaksbergen is de Oostendorper watermolen uit 1548. Die ligt op het landgoed Lankheet.

Landgoed en waterpark

Het Lankheet is een middeleeuws landgoed ten zuiden van Haaksbergen, op de grens van Overijssel en Gelderland. Het hele landgoed is zo’n 500 hectare groot en bestaat uit bos, landbouwgrond, heide, vennen en rietfilters. Door het gebied heen loopt de Buurserbeek. Vroeger werden hier de grondstoffen over vervoerd die gemaakt werden in de Oostendorper watermolen, onder andere olie, meel en papier. Je kunt mooie wandelingen maken in het natuurgebied. Ook is er een waterpark waar rondleidingen worden gegeven en educatieve activiteiten worden georganiseerd.

Ritje met de stoomtrein

Sinds 1970 kun je in de zomermaanden een ritje (anderhalf uur) maken in een historische stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo. Leuk voor jong en oud! De trein vertrekt bij het Museum Buurtspoorweg. Hier is nog veel meer te beleven op spoorweggebied.

Kamperen in Haaksbergen

De twee campings van Haaksbergen liggen iets ten zuiden van de bebouwde kom. Camping & Bungalowpark ’t Stien’n Boer is een echte familiecamping met uitstekende faciliteiten voor kinderen, waaronder een overdekte speeltuin en twee zwembaden. En dan is er nog Camping Scholtenhagen. Hier geniet je vooral van de rust en de natuur. Maar het recreatieteam zorg in het hoogseizoen ook voor de nodige reuring.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen