Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Genieten op het water in Giethoorn

In het Overijsselse Giethoorn zie je toeristen van over de hele wereld. Niet gek, want de vele waterwegen, bruggetjes en historische boerderijen maken het tot een geliefde bestemming bij jong en oud. Ga varen op een fluisterbootje, bezoek een van de karakteristieke musea, eet een hapje aan de waterkant en ontdek de prachtige natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Hollands Venetië

Met zoveel grachten en bruggetjes is de vergelijking natuurlijk snel gemaakt. Ja, Giethoorn heeft veel weg van de Italiaanse stad. Ontdekken hoe mooi Giethoorn is, doe je natuurlijk op het water. Sloepen, fluisterboten, kano’s, kayaks, punters, rondvaartboten en surfborden: hoe je je over het water verplaatst, moet je helemaal zelf weten! 

Heb je Giethoorn zelf volop bewonderd en is het tijd voor wat nieuws? Kies dan voor het ruime sop en vaar naar een van de vele meren in het Nationaal Park Weerribben-Wieden: de Beulakerwijde of de Belterwijde bijvoorbeeld. Vanuit je boot spot je allerlei watervogels en -planten. Kijk ook niet gek op als je een otter ziet. Het water is relatief schoon en is de habitat van allerlei vissen (snoeken) en insecten (libellen).

Camping Giethoorn

Op een camping in de buurt van Giethoorn kom je dus als natuurliefhebber erg aan je trekken. Maar met Hanzesteden als Zwolle en Kampen is er ook genoeg te beleven op het gebied van cultuur. Neem je kinderen zeker mee op kampeervakantie naar Giethoorn want pretpark Slagharen ligt op nog geen uurtje rijden.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen